Inovativna tehnologija: Robot koji svaku površinu pretvara u radni prostor

Da bi se danas nešto nazvalo „inovativnom tehnologijom“ neophodno je mnogo rada i svežih ideja, a Hextbot je na dobrom putu, te ga neki već nazivaju „najinovativnijom tehnologijom na tržištu“, budući da bilo koju površinu može da pretvori u radni prostor.

PCPress.rs Image

Naime, Hextbot je 3D štampač i laser, tako da robot okuplja više funkcija u okviru jednog sistema. Koristi intuitivni softver kako bi korisnicima pomogao da svoje ideje što lakše sprovedu u dela. Tu je i ekran koji je osetljiv na dodir, te služi za jednostavno upravljanje robotskom rukom. Ruka dolazi sa dodacima kao što su transportna traka, te dodaci koji kontrolišu 3D štampanje, kao i deo koji omogućava podizanje i premeštanje predmeta.

Kreatori, su kako tvrde, pre nekog vremena počeli da razmišljaju o tome da 3D štampač i laser spoje u jedan uređaj, budući da je odvojena kupovina uglavnom zahtevala velike sume novca, te se Hextbot pojavio kao rešenje. Tako prva višenamenska robotska ruka svaki radni sto pretvara u malu radionicu, najviše zahvaljujući tačnosti ponavljanja od čak 0.05mm koja je srce 3D štampe.

Pročitajte i:  Roboti bi mogli postati mnogo bolji učenici zahvaljujući revolucionarnoj metodi podržanoj od strane Dysona

Izvor: Mashable

Facebook komentari: