Top50 Glas publike

Ustanovljen ogranak Comtrade Grupe za sektor putovanja, transporta i mobilnosti – Voyego

Comtrade grupa, vodeći pružalac usluga softverskog inženjeringa i sofverskih rešenja, uspostavila je samostalni ogranak za sektor putovanja, transporta i mobilnosti pod nazivom Voyego. Ovaj ogranak imaće sedište u Dablinu, a deo posla obavljaće se iz kancelarije u Berlinu. Izrastao je iz nekadašnje poslovne jedinice usmerene na sektor transporta i mobilnosti.

PCPress.rs Image

Ova poslovna jedinica je u poslednjih 12 meseci imala rast prihoda od 40%, kroz partnerstva sa vodećim kompanijama u tom sektoru, uključujući Ryanair, Aer Lingus i Daimler. Oko 250 zaposlenih Comtrade-a činiće novi Voyego tim. Njihova glavna delatnost biće pomoć avio kompanijama i raznovrsnim organizacijama iz domena kopnenog transporta da unaprede korisnička iskustva u svojim delatnostima. Bilo da se radi o unapređenju putničkih interfejsa, poboljšanju procesa plaćanja ili ubrzavanju izlaska na tržište, u Voyegu su tehnološke inovacije ključna strateška orijentacija i osnova svih projekata.

Vladan Atanasijević, šef operacija Voyega, kaže: “Kao interno odeljenje Comtradea za sektor transporta i mobilnosti, ostvarili smo neverovatan uspeh, naročito u prošloj godini, i sad je vreme da to unapredimo kroz samostalni rad Voyega. Avio kompanije i organizacije za kopneni saobraćaj predstavljaju industrije sa ogromnim potencijalom unutar savremene digitalne ekonomije. A Dablin je idealno polazište za avio stranu našeg poslovanja.

Pročitajte i:  Epson sumirao godinu i doneo važne zaključke o važnosti održivosti u poslovanju

Mi ćemo u narednim mesecima, uz sadašnje naše radnike, tražiti i nove kadrove, ljude sposobne za kvantne skokove u karijeri. Neko ko danas programira u maloj firmi u nekom gradiću bilo gde u regionu Jugoistočne Evrope, ko može da se uhvati u koštac sa izazovima najnaprednijih tehnologija, a istovremeno i da odgovori zahtevima poslovanja na svetskom nivou, može sutra da bude deo Voyega, da putuje i radi u Irskoj, Nemačkoj, Singapuru ili bilo gde u svetu gde su naši klijenti,” naglašava Vladan Atanasijević.

PCPress.rs Image

Voyego će se baviti razvojem mobilnih aplikacija, responzivnih vebsajtova za avio industriju i inovativnih platnih rešenja, koja bi omogućila avio kompanijama da nove metode plaćanja uvode brzo i da smanje troškove obrade plaćanja. Originalna Voyegova rešenja otvaraju avio kompanijama nove tokove pomoćnog prihoda. Na primer, online platforma Adnexa olakšava avio kompanijama da podešavaju i usmeravaju oglase ka precizno određenim grupama putnika, kroz različite kanale u koje spadaju boarding karte, programi za razonodu tokom leta i slično.

Za tržište u domenu kopnenog transporta, Voyego pravi platforme za upravljanje voznim parkovima i inovativna prodajna rešenja; takođe nudi konsultantske usluge i usluge brze izrade prototipova. Ogranak je pokrenuo i svoju Laboratoriju za digitalni transport, gde testira inovativne poslovne modele i tehnologije u nastajanju, uključujući veštačku inteligenciju, chatbotove i blockchain.

Pročitajte i:  Udruženje banaka Srbije: Osvrt na digitalizaciju

U Voyegu planiraju da nastave sa uspesima iz faze internog razvoja i da udvostruče prihod do 2021. godine. Kombinujući najsavremeniju tehnologiju sa detaljnim poznavanjem sektora  transporta i mobilnosti, omogućavaće vodećim igračima u toj sferi da je inoviraju, kroz jedinstvena rešenja. Očekuje se da će predviđeni rast stvoriti značajan obim novih radnih mesta, kako u Irskoj, tako i u drugim zemljama, tokom sledeće tri godine.

PCPress.rs Image

Iako ogranak tek zvanično počinje sa radom, neki od ključnih igrača u sektoru transporta i mobilnosti, koji opslužuju milione putnika širom sveta, već koriste Voyegova tehnološka rešenja. Istaknuti primeri su oglasna platforma Adnexa i Avant2Go, platforma za vozni park električnih vozila, koja je u upotrebi u pet gradova širom Slovenije.

Ovaj iskorak će nam omogućiti da nadrastemo poziciju lidera u ovoj oblasti i da uspostavimo Voyego kao tim koji oblikuje svoj sektor i globalno zastupa tehnologiju koja pruža maksimalne benefite kompanijama i putnicima u sferi vazdušnog i kopnenog saobraćaja. Na osnovu naših uspeha iz prošle godine, 2019. godina deluje kao vreme koje će definisati i Voyego i Comtrade grupu u celini,” kaže o Voyegovim planovima Vladan Atanasijević.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,