BIZIT 2022

Instagram omogućio slanje glasovnih poruka

Instagram dodaje novu opciju za slanje glasovnih poruka u okviru aplikacije za Android i iOS, a u sklopu Instagram Direct – aplikacije za direktno slanje poruka na platformi.

PCPress.rs Image

Opcija podseća na one koje se već nalaze u okviru WhatsApp i Messenger aplikacija, te dolazi šest meseci nakon što je platforma omogućila video pozive. Kao što samo ime ukazuje, glasovne poruke služe da se brzo pošalju audio zapisi onoga što bi trebalo da se iskomunicira. Poruke se snimaju na prilično jednostavan način, tako što se pritisne ikonica u obliku mikrofona, te zadrži sve dok snimanje traje. Snimak se šalje odmah nakon što se prst skloni sa ikonice, a briše se tako što se prevuče do delete polja. Tu je i opcija koja omogućava snimanja bez konstantnog pritiska na ikonicu, a maksimalna dužina trajanja poruke ograničena je na jedan minut.

PCPress.rs Image

Izgleda da Facebook nastavlja da radi na tome da svi servisi za razmenu poruka koji su u vlasništvu kompanije počnu da liče jedni na druge, pa je Voice Messages još jedan primer kako se jedna te ista opcija ponavlja u okviru različitih aplikacija.

Pročitajte i:  Mladi korisnici interneta sve više počinju web pretragu na TikTok-u i Instagramu

Izvor: Neowin

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,