ePlaneta

Instagram restrikcije: brisanje lažnih naloga

Dok se javne ličnosti i gomile tinejdžera nerviraju zbog toga što im je preko noći nestalo pola pratilaca, Instagram nastavlja gvozdenom rukom da zavodi red.

1101712

Odakle je došla odluka da se pobrišu svi lažni profili iza kojih stoje spambotovi, nismo baš sigurni. Ne pitamo se (samo) mi već i vodeći svetski mediji, pogođene javne ličnosti i svi korisnici pomenute društvene mreže koji su bacili gomilu para na nepostojaće pratioce.

Da je na stotine hiljada dolara otišlo u vetar sasvim je neminovno, ali i pored toga, pogašeno je na hiljade profila upravo zbog skandala koji su prouzrokovali. Iako će PR stručnjaci ovim postupkom imati gomilu posla, ipak su se na udaru našle mnoge zvezde poput Bibera, Bijonse, Kardašijan klana i sl.

Grafički podaci jasno prikazuju pad u proseku i do milion pratilaca velikim zvezdama i najpoznatijim računima. Nije zaobiđen ni zvanični nalog Nacionalne Geografije, pa je preko noći izgubio oko dvesta hiljada pratilaca. Ipak, ironično je da je najviše pogođen upravo Insagramov profil koji je pretrpeo gubitak od čak devetnaest miliona.

Pročitajte i:  Instagram radi na novim zaštitama protiv nasilja kod tinejdžera

Najveću štetu (ako možemo tako da je definišemo) pretrpele su svetske zvede B kategorije koje su preko noći ostale i preko polovine svojih pratilaca. Neki od njih su i ugasile svoje zvanične profile, drugi su se napravili blesavi i prepustili svojim PR predstavnicima da srede nered.

Ko je i koliko para dao, nismo sigurni da nas zanima. Svakako da je Instagram odlučio da napravi presedan po svaku cenu i da istraje, iako je pored spambotovih lažnih profila ostao i bez hiljade pravih.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,