Instagram uvodi QR kodove

Prošle godine, Instagram je počeo da dodaje neke opcije koje su slične Snapchatu, koje su poslužile za dovođenje prijatelja na profil pokazujući na kameri njihovu Instagram aplikaciju. Sada, nakon kratkog perida testiranja i ispitivanja, široko se lansiraju QR kodovi koji će raditi identičan posao, ali sa jednom ključnom razlikom – ljudi koji pokušavaju da pronađu vaš profil mogu da ih pogledaju putem bilo koje aplikacije za kameru koja može da čita QR kodove.

instagram uvodi qr kodove

Instagram ozbiljno shvata konkurenciju

Instagram je izgleda ozbiljno počeo da shvata svoju konkurenciju, čim redovno radi na poboljšavanju svoje popularne aplikacije. Pored najave da će implementirati chat sa Facebook Messengerom, sada nam dolazi još jedna novina vezana za pretragu profila. Svaki profil će imati svoj QR kod, koji ćete moći da slikate bilo kojom aplikacijom za skeniranje QR kodova.

Bez obzira da li samo želite da se bržo povežete sa novim poznanicima, ili da lakše komunicirate sa novim ljudima, QR kod će znato olakšati mnoge segmente pretrage profila. Da biste pronašli svoj QR kod, samo pogledajte u meniju svog profila i počnite da koristite ovu novu opciju.

Pročitajte i:  Instagram kopira TikTok: Uspeh u imitiranju drugih

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: