BIZIT 23

Instagram vam sada omogućava da kreirate sopstveni reel sa rezimeom za 2022: Kako da koristite ovu funkciju

2022. godina se bliži kraju.Uoči novogodišnjih proslava, Instagram je počeo da uvodi novu funkciju za svoje korisnike širom sveta koja će im omogućiti da kreiraju sopstvenu rekapitulaciju za 2022. i podele je sa svojim pratiocima na platformi. Korisnici mogu da biraju između tri do 14 fotografija i video zapisa, koje će platforma zatim spojiti u kompletan reel.

PCPress.rs Image

Instagram uvodi novu funkciju koja će omogućiti korisnicima da kreiraju reel sa rezimeom za 2022

Korisnici mogu dodatno da prilagode svoj Recap Reel za 2022. odabirom šablona uticajnih umetnika kao što su Bad Bunni, DJ Khaled, Badshah ili zvezda Stranger Things Priah Ferguson. Instagram će početi da čini ove šablone dostupnim svojim korisnicima širom sveta počevši od 20. decembra. Za neupućene, pre 2021. godine, korisnici Instagrama su morali da kreiraju sopstvenu verziju funkcije na kraju godine, u kojoj bi birali svojih devet najboljih slika i delili ih u formatu foto mreže. Međutim, 2021. godine, Instagram je uveo ‘Year in Review’ funkciju u kojoj je korisnicima omogućila da izaberu do 10 priča kako bi ih podelili sa svojim pratiocima. Ove godine Instagram ne ograničava korisnike na određeni format, već omogućava korisnicima da odaberu i slike i video zapise za svoj reel sa rezimeom za 2022. – format koji je poslužio kompaniji ove godine.

Pročitajte i:  Instagram testira novu story funkciju za tagovanje grupe ljudi koristeći jedan mention

Ako želite da napravite svoj rezime za 2022. na Instagramu, evo šta treba da uradite:

Korak 1: Dodirnite prompt ‘Create your 2022 recap reel’ na početnoj stranici aplikacije.

Korak 2: Sada izaberite šablon po svom izboru.

Korak 3: Dodirnite dugme ‘Use template’.

Korak 4: Sada ćete dobiti opciju da zamenite video klipove u šablonu sopstvenim fotografijama i video zapisima. Izaberite slike i video zapise koje želite da zamenite.

Korak 5: Kada završite sa izborom, dodirnite dugme sa strelicom u donjem desnom uglu ekrana.

Korak 6: Sada ćete videti preview reel-a. U ovom trenutku možete izvršiti neophodne promene na reel-u prema vašim željama. Kada završite sa uređivanjem, dodirnite Next dugme u donjem desnom uglu ekrana.

Korak 7: Sada možete da unesete dalje izmene u reel sa rezimeom za 2022. dok ga gledate u režimu celog ekrana. Kada završite sa izmenama, izaberite Next dugme.

Korak 8: Sada dodajte natpis i lokaciju, tagujte ljude i proizvode i na kraju dodirnite dugme „Share“.

Izvor: Bgr

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: