Intel planira pametne naočare tokom 2018.

Prema onome što može da se pročita u Bloomberg-u, Intel planira da se više aktivira na polju proširene stvarnosti, te priprema pametne naočare koje bi, navodno, trebalo da se pojave ove godine. U tom kontekstu se govori i o potencijalnoj spin-off kompaniji, koja bi nastala u okviru Intel-a, da bi se kasnije odvojila, te bi sa Intel-om ostala u vezi preko udela u vlasničkoj strukturi.

PCPress.rs Image

Pomenuta spin-off kompanija bi trebalo da ponese ime Vaunt, a pametne naočare su interno poznate kao “Superlite,” te će za njihovu proizvodnju biti zadužena tajvanska kompanija Quanta Computer. Funkcionisaće tako što će se sa pametnim telefonom povezivati preko Bluetooth-a, te uz pomoć laserskog projektora prikazivati informacije u okviru vidnog polja korisnika.

Nova kompanija, navodno, uključuje i neke stručnjake iz Recon Instruments, kompanije koja se bavila proizvodnjom nosivih uređaja za proširenu stvarnost, a koju je Intel kupio još 2015, te je zatvorio prošle godine. Ako je verovati izveštajima, ovaj potez se bitno razlikuje od prvobitnih Intel-ovih pokušaja da kroči u oblast proširene stvarnosti, kada je sarađivao sa kompanijom Daqri, a na uređaju Project Alloy, koji je propao tokom 2017.

Pročitajte i:  Naredne generacije Intel-ovih procesora mogu vas zbuniti svojim imenima 

PCPress.rs Image

Uprkos tome što se o projektu još uvek ne zna mnogo, stručnjaci tvrde da bi komercijalne pametne naočare koje bi došle od velikog igrača kao što je Intel, predstavljale ogroman korak u smeru razvijanja ove tehnologije.

Izvor: The verge

Facebook komentari: