Intel u Beogradu prikazao najnovije uređaje

Korporacija Intel je organizovala događaj “Intel Spring Technology Showcase 2015”, gde je predstavljen niz najnovijih i najmoćnijih uređaja za poslovne i privatne korisnike, dostupan korisnicima u Srbiji.

FTV4406 Intel Spring Showcase 2015 netKorporacija Intel danas je organizovala događaj “Intel Spring Technology Showcase 2015”, gde je predstavljen niz najnovijih i najmoćnijih uređaja za poslovne i privatne korisnike, dostupan korisnicima u Srbiji.

Delimir Tasić, Channel Account menadžer kompanije Intel za Balkan, ponovio je viziju kompanije Intel o povezanom svetu i njenu misiju da iskoristi snagu Moore-ovog zakona kako bi svakoj osobi na svetu omogućila dostupnost pametnih i povezanih uređaja. On je predstavio dijapazon najnovijih i najsavremenijih uređaja koje pokreće Intel-ova tehnologija, a koji su dostupni u Srbiji: od onih najmanjih poput smart telefona, preko laptop računara i 2-u-1 uređaja, tableta, do desktop računara namenjenih igranju.

“Zadovoljstvo mi je što danas predstavnicima medija i partnerima ekosistema mogu predstaviti najnovije i najsavremenije uređaje koje pokreću Intel procesori” kazao je Delimir Tasić. “Sa lokalnom dostupnošću ovih proizvoda, verujemo da smo u prilici da korisnicima pružimo onu tehnologiju koja im je zaista potrebna – bilo da traže bolji način da obave svoje poslovne zadatke ili bolje korisničko iskustvo kod kuće, a sve uz pomoć inovativnih proizvoda” zaključio je Delimir Tasić.

Pročitajte i:  SAD povlači licence Intela i Qualcomma za prodaju čipova kompaniji Huawei

FTV4544 Intel Spring Showcase 2015 netUređaji koje proizvode Acer, Asus, Lenovo, Tesla i Toshiba bili su dostupni novinarima i partnerima da ih isprobaju i saznaju više o njihovim karakteristikama. U fokusu su bili prvi proizvodi yasnovani na petoj generaciji Intel-ove familije procesora Core: Acer Aspire Switch 12, Asus Transformer Book T300 Chi, Asus Zenbook UX305, Lenovo Think Pad Helix i Lenovo Yoga 3 Pro.

Nedavno predstavljena, peta generacija procesora čini dostupnim niz novih i jedinstvenih PC formata, bilo da je reč o 2-u-1 uređajima, ultrabook računarima, ultratankim preklopnim uređajima ili mini PC računarima, koji imaju dvostruko duže vreme autonomije baterije i dvostruko bolje performanse, a uz to su više nego upola lakši od laptop računara kakvi su se proizvodili pre samo četiri godine. Modeli 2-u-1 su PC računari ovog doba, jednostavni za korišćenje i prilagodljivi svakom režimu rada: laptop kada je potreban, ili tablet onda kada korisnik to poželi.

Intel je danas predstavio i detalje svoje vizije budućnosti tehnologije. Delimir Tasić je predstavio detalje o petoj generaciji Intel-ove procesorske porodice Core sa tehnologijom vPro koja donosi unapređenja na polju bežičnog povezivanja, unapred instaliranih bezbednosnih opcija, bolje performanse i unapređenu upravljivost. Ovo će omogućiti zaposlenima i kompanijama da unaprede konkurentnost i budu produktivniji.

Pročitajte i:  Intel planira 1 nm proizvodnju čipova od 2027. godine

Takođe, prikazan je i niz najnovijih tableta, smart telefona i 2-u-1 uređaja koje pokreću procesori iz Intel-ove procesorske porodice Atom, a proizvode ih Tesla i Toshiba.

 

Izvor: Intel, PC Press

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,