Intel ulaže u kompaniju Cloudera

Kompanije Intel i Cloudera najavile su danas stratešku poslovnu i tehnološku saradnju, koja obuhvata i značajna ulaganja kompanije Intel u kompaniju Cloudera.

Photo: Intel
Photo: Intel

Intel postaje najveći strateški akcionar kompanije Cloudera i član njenog upravnog odbora, a ovo je najveće dosadašnje ulaganje kompanije Intel kada su u pitanju baze podataka.

Saradnja će udružiti softver kompanije Cloudera za analitičku obradu podataka u preduzećima zasnovan na Apache Hadoop, sa vodećom arhitekturom data centara baziranoj na Intel Xeon tehnologiji. Cilj je da se ubrza način na koji korisnici usvajaju rešenja za obradu velike količine podataka, i da se korišćenjem Apache Hadoop rešenja otvorenog koda, kompanijama svih veličina olakša povećanje poslovne vrednosti. I strateška saradnja i ulaganja podrazumevaju standardne uslove sklapanja ugovora, uključujući i uobičajena regulatorna odobrenja.

 „Usklađivanjem planova kompanija Intel i Cloudera stvaramo odabranu platformu za analitiku velike količine podataka“, izjavila je Dajan Brajant, viša potpredsednica i generalna direktorka grupe Intel Data Center. „Očekujemo da će usvajanje Hadoop platforme za obradu podataka biti ubrzano i da će kompanijama biti omogućeno da dođu do podataka na osnovu kojih će se informisati o poslovanju. Ova saradnja proširuje našu tehnologiju centra za obradu podataka sa računara na mrežu, bezbednost i skladištenje podataka, a obuhvata i našu inicijativu za „Internet stvari“ (IoT).“

Obe kompanije ostaju posvećene zajednici otvorenog koda koja je pokrenula razvoj Hadoop platforme. Kompanije će takođe primeniti zajedničke strategije za izlazak na tržište, uključujući koordinisane programe za proizvode, kanale i prodaju.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Procurele specifikacije Alder Lake Core i9 procesora
SBB

Tagovi: