Interaktivno iskustvo: Nahranite ptice kriptovalutama

Interaktivna hranilica korisnicima omogućava da ptice hrane preko donacija u kriptovalutama, a čitav proces se emituje uživo na YouTube platformi.

PCPress.rs Image

Tako su kreativni pojedinci smislili još jedan način za trošenje digitalnih novčića, a u okviru kojeg se kriptovalute pretvaraju u hranu za ptice. Donacija u Bitkoinu, Litecoinu, Dogecoinu ili Nano valuti u vrednosti od 0,50 dolara znači da ptica dobija dodatnu hranu, a koncept je smislio anonimni YouTube kreator koji se predstavlja kao Mr Dove. Kao najpopularnija pokazala se kriptovaluta Nano, dok je na početku samo jedna donacija bila povezana sa Bitkoin adresom. To je Grega Thomsona, eksperta za kriptovalute, motivisalo da u svojoj analizi preispita korisnost Bitkoina kada su mikro-transakcije u pitanju. Nakon analize se povećao broj donacija u Bitkoinima, a zbog toga što su poštovaoci ove valute hteli da dokažu da analitičar nije u pravu, pa je do 30. avgusta zabeleženo 26 donacija u Bitkoinima, četiri u Dogecoinima, te 21 u Litecoinima. Nano je ipak ostao dominantan, a sa 126 donacija.

Jedan od razloga što se Nano valuta pokazala kao najdominantnija je sigurno i taj što su transakcije u okviru Nano blockchain-a povoljnije nego kod drugih valuta, ali je razlog sigurno i taj što vlasnici ove valute još uvek nisu počeli da oklevaju kada je trošenje kriptovaluta u pitanju.

Pročitajte i:  Kako preuzeti YouTube plejliste sa 4K Video Downloader+ 

Izvor: Decrypt

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,