Top50 Glas publike

Webinar: Virtuelna kancelarija na dohvat ruke

Prosečna godišnja stopa rasta Daas (Desktop-as-a-Service) tržišta na svetskom nivou iznosi čak 32.1%, a prognozira se da će prihod od DaaS-a do 2021. godine biti neverovatnih $2.99B. IT kompanija Comtrade System Integration pomaže svojim klijentima da idu u korak sa vremenom i predstavlja Azure Windows Virtual Desktop, mainstream rešenje koje pomaže kompanijama da održe kontinuitet svog poslovanja, omogućavajući efikasan i bezbedan rad zaposlenih sa različitih lokacija.

PCPress.rs Image

Da li ste znali da 74% kompanija planira da u narednom periodu deo svojih zaposlenih dugoročno prebaci na rad na daljinu?

Mogućnost prilagođavanja neočekivanim promenama postala je nova paradigma modernog poslovanja, a prelazak na digitalan način rada više nije stvar izbora – sada je to presudno za održavanje njegovog kontinuiteta. Neophodno premeštanje celokupne radne snage iz sigurnog IT okruženja na lične uređaje, uslovilo je i rastuću potrebu za virtuelnom kancelarijom – digitalnim radnim mestom, koje je jednako efikasno i produktivno, dok istovremeno štiti vaše poslovne podatke.

Upravo kako bi odgovorio na ove nove poslovne potrebe, nastale zbog sve zastupljenijeg rada na daljinu, osmišljen je Windows Virtual Desktop (WVD): servis za virtualizaciju, koji radi u cloud-u.

Naime, tokom pandemije, bilo je potrebno obezbediti udaljen pristup zaposlenima kako bi, sa različitih lokacija, mogli da rade potpuno bezbedno po kompanijsko okruženje. U tim trenucima, bilo je jako teško obezbediti pre svega hardverske i softverske resurse, a onda organizovati i IT tim koji bi izvršio implementaciju. WVD se, u datim okolnostima, nametnuo kao brzo, efikasno i veoma sigurno rešenje koje se može instalirati u jako kratkom vremenskom okviru, pružajući mogućnost za zajednički rad i bezbedan pristup resursima kompanije.

WVD omogućava sigurnije IT okruženje za enterprise aplikacije i podatke, istovremeno obezbeđujući zaposlenima na daljinu pristup sa velikog broja prenosivih uređaja i operativnih sistema: podržani su Windows, macOS, iOS, Android, kao i Linux distribucije.

Ovo rešenje preuzima i prenosi podatke operativnog sistema i aplikacija sa lokalnog hardvera, a potom ih pokreće u cloud-u, na udaljenom serveru. Na taj način, WVD omogućava razdvajanje compute okruženja od korisničkih uređaja, smanjujući rizik od toga da osetljivi podaci budu kompromitovani na ličnom uređaju. Krajnji korisnici imaju slobodu da se povežu sa bilo kojeg uređaja na Internet, zbog čega IT tim ne mora da brine o uređaju koji se povezuje, već može da se usredsredi na obezbeđivanje sigurne konekcije.

Ipak, šta tačno razlikuje ovu uslugu od drugih VDI tehnologija i zašto je tako brzo WVD rešenje postalo popularno?

Sa stanovišta hardvera, softvera, administracije i licenciranja, WVD je daleko jednostavniji za implementaciju od tradicionalnih VDI rešenja. Neke od najbitnijih razlika WVD u odnosu na tradicionalne VDI tehnologije su integracija tehnologija, koje omogućavaju brzo i elegantno korisničko iskustvo – pre svega u Office aplikacijama, kao i pristup svom desktopu i podacima, nezavisno od trenutnog uređaja korisnika i njegove lokacije. Takođe je bitno naglasiti da je rad korisnika istovremeno kompatabilan sa sigurnosnim protokolima kompanije i omogućava jasno nadgledanje sistema, kao i blagovremene reakcije u slučaju povreda bezbednosti

PCPress.rs Image

Koje su prednosti WVD rešenja?

Sa pojavom WVD postignuta je revolucija u upotrebi VDI tehnologija upotrebom klijentskog operativnog sistema Windows 10 sa većim brojem konkurentskih sesija nazvanim jedinstveno Windows 10 multi-session, što direktno smanjuje operativne troškove, a istovremeno unapređuje produktivnost zaposlenih. Infrastruktura je značajno pojednostavljena, postavlja se i prilagođava u samo nekoliko minuta, zahvaljujući Azure portalu i njegovom objedinjenom upravljanju. WVD podržava skalabilnost radne snage, omogućavajući brzo uključivanje novih članova u tim.

Windows Virtual Desktop nije samo VDI servis, jer pruža mnogo više mogućnosti: reč je o sveobuhvatnoj usluzi u vidu virtualizovane radne stanice ili aplikacije koju pokreću Azure cloud servisi. Uz efikasan i bezbedan rad zaposlenih sa različitih lokacija, WVD rešenje definitivno ide u korak sa vremenom. Danas, kada je jedino neizvesnost izvesna, važno je da osnažite svoje poslovanje i maksimalno iskoristite prednosti rada na daljinu: upravo to je najbolja investicija u budućnost.

Webinar o Windows Virtual Desktop rešenju

Ukoliko želite da osnažite svoje poslovanje na vreme, ne propustite priliku da se prijavite za besplatnu online radionicu koju je organizovala IT kompanija Comtrade System Integration, pod nazivom „Windows Virtual Desktop“. Radionica će se održati 28. oktobra, u 10 časova, a sjajni IT eksperti predstaviće vam prednosti, funkcionalnosti i mogućnosti WVD.

Datum održavanja radionice: 28. oktobar 2020. godine
Vreme početka: 10.00h
Platforma: Microsoft Teams

AGENDA

  • What is Azure Windows Virtual D​esktop and useful Use Cases
  • Windows 10 Multi-Session​
  • Benefits​ for users and licensing​ options
  • Architecture (comparison)​
  • DEMO

Registrujte se putem linka već danas i rezervišite svoje mesto!

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,