iOS 11 korisnicima ne dozvoljava da isključe Bluetooth i WiFi

Ono što se na prvi pogled činilo kao veliki plus novog iOS-a 11, sada bi moglo da stvara probleme u pogledu sigurnosti i funkcionalnosti uređaja: Bluetooth i WiFi konekcije.

PCPress.rs Image

Kod iOS-a 11, Apple korisnicima dozvoljava da isključe Bluetooth ili WiFi konekciju u okviru Control Center-a, ali prijemnici unutar uređaja i dalje nastavljaju da rade. Iz kompanije kažu da je to neophodno, a zbog opcija poput AirDrop-a ili Handoff-a, te zbog određivanja geolokacije ili povezanosti sa Apple pametnim satom.

Iako je ovo donekle pametan potez, budući da je sada nemoguće da korisnik slučajno isključi Apple Watch, te niz drugih korisnih funkcija, otvara se pitanje o nepotrebnim sigurnosnim rizicima. Andrea Barisani, koji je otkrio ovaj problem kada se iOS 11 pojavio, rekao je kako je mogućnost isključivanja Bluetooth ili WiFi konekcije poželjna opcija ako je korisnik zabrinut za sigurnost podataka koje ima na uređaju.

Da bi isključio ove opcije, korisnik sada mora da ode u podešavanja za svaku opciju, te je tako potpuno isključi. U slučaju Apple-a, koji se ponosi jednostavnošću i pristupačnošću funkcija i dizajna, ova opcija bi mogla da obmane korisnike da su Bluetooth i WiFi opcije isključene, kada to zapravo nisu.

Pročitajte i:  Apple dodaje upozorenja za iPhone  

Izvor: The Verge

Facebook komentari: