iOS 16 donosi nove funkcionalnosti

Nova verzija operativnog sistema donosi novi način prikaza obaveštenja.

PCPress.rs Image

(Ne)očekivane funkcije

Kako se približava datum održavanja WWDC 2022 koji je planiran za 6. jun, poznato je sve više detalja o tome šta bi Apple mogao da predstavi na svojoj godišnjoj svetskoj konferenciji za programere.

Prema Bloomberg-ovom dopisniku, Mark-u Gurman-u, kompanija će imati dosta toga da otkrije u vezi novog ažuriranja iOS-a 16, uključujući poboljšanja zaključanog ekrana. Gruman kaže da će sledeća verzija Apple-ovog mobilnog operativnog sistema uključivati pozadinu na kojoj su prikazani vidžeti.

Pored toga, iOS 16 će ​​navodno imati funkciju uvek uključenog ekrana koja će u početku biti ekskluzivna za iPhone Pro modele. Takva funkcionalnost bi omogućila prikaz obaveštenja i drugih informacija tako da se mogu pregledati bez potrebe „buđenja“ uređaja ili potpunog otključavanja.

Ova funkcija je dugo bila dostupna na mnogim Android uređajima a Apple je navodno planirao da je primeni i na iPhone-u 13 prošle godine, ali je zatim promenio svoje planove.

Prema Gurman-ovim izveštajima, iOS 16 će uključivati poboljšanja u načinu na koji operativni sistem upravlja multitaskingom i prozorima. Gurman je citirao nedavni tvit programera Steve Troughton-Smith-a koji pokazuje da Apple verovatno radi na tome da dozvoli korisnicima iOS-a da promene veličinu prozora aplikacija.

Pročitajte i:  Apple radi na razvoju "tanjeg" iPhone-a

Takva funkcija posebno bi bila korisna na iPad-u. Takođe, Gurman očekuje da će Apple dodati nove funkcije u okviru poruka, slične onima koje koriste društvene mreže. Svakako sve detalje vezane za nova ažuriranja videćemo na predstojećem događaju 6. juna.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,