BIZIT plus

iOS 17 postao dostupan kao besplatno ažuriranje

Apple je prethodnog utorka održao svoj godišnji događaj za iPhone, a pored predstavljanja novih iPhone 15, iPhone 15 Pro i Apple Watch Series 9, kompanija je najavila da će iOS 17 biti dostupan kao besplatno ažuriranje softvera sledeće nedelje, u ponedeljak, 18. septembra.

PCPress.rs Image

Beta dostupna od juna

Javna beta verzija za iOS 17 dostupna je od juna i već je pokazala niz poboljšanja dizajna, koje je Apple ponovio tokom uvodnog izlaganja. To uključuje ekrane za odlazne pozive koje definiše korisnik, tako da možete da izaberete šta ljudi vide kada ih pozovete i opciju da pošaljete dolazne pozive na govornu poštu i umesto toga pročitate njihovu transkripciju. Korisnici će takođe moći da šalju brze glasovne ili video poruke ako se neko ne javi na Facetime pozive, kao i da se isključi/uključi preko svojih AirPods uređaja.

Moći ćete čak i da odgovorite na te pozive dok osoba ostavlja svoju poruku, baš kao u starim danima telefonskih sekretarica. Kada ostave audio poruku, iOS 17 će je sada transkribovati radi vaše udobnosti.

Pročitajte i:  Apple iPhone - popravka sa korišćenim delovima 

Messages takođe dobija niz ažuriranja, od kojih su najveće nalepnice. Korisnici će moći da zalepe emoji nalepnice na svoje poruke, kao i da kreiraju nalepnice uživo koristeći sadržaj sa svojih kamera pre nego što ugrade dodatne efekte i tekst.

Ostale nove funkcije Messages-a uključuju Check In, koja upozorava pouzdane kontakte kada bezbedno stignete na odredište. U međuvremenu, NameDrop je izdanak AirDrop-a koji pojednostavljuje deljenje kontakt informacija: stavite dva telefona u neposrednu blizinu jedan drugom. Štaviše, AirDrop se sada može koristiti i za deljenje većih datoteka. Spajanjem dva iPhone-a zajedno ćete razmeniti vezu za preuzimanje kojoj vaš telefon može automatski da pristupi kasnije, kada bude na WiFi mreži i ne pokušava da je preuzme preko mobilne veze sa merenjem.

I vidžeti! iOS 17 ima toliko vidžeta! Ima vidžete na početnom ekranu, vidžete na zaključanom ekranu — čak i vidžete u stanju pripravnosti!

Apple ima još više ažuriranja u radu za novu iteraciju operativnog sistema kao što je Journal, „nova aplikacija koja pomaže korisnicima iPhone-a da razmisle i praktikuju zahvalnost kroz vođenje dnevnika“, navodi se u saopštenju Apple-a koje je objavljeno nakon događaja. Pomalo liči na samovažni Notepad, ali hej, šta god radi za vas u ovim ludim, zbrkanim vremenima u kojima živimo. Što je još uzbudljivije, sistemska provera pravopisa je takođe poboljšana kako bi se vratilo manje automatskih ispravki koje se „spuštaju“.

Pročitajte i:  Apple WWDC 2024 zakazan za 10. jun

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,