iOS 17 stiže 18. septembra

Stiže funkcija koja omogućuje transkripciju govora u tekst u realnom vremenu.

PCPress.rs Image

iOS 17 donosi gomilu zanimljivih funkcija

Apple je održao svoj godišnji događaj “Wonderlust” za 2023. godinu. Pored novog iPhone-a 15 i sledeće generacije Apple Watch-a, kompanija je najavila da će iOS 17, koji će koristiti nova generacija uređaja, biti dostupan kao besplatno softversko ažuriranje 18. septembra.

Javna beta verzija za iOS 17 je dostupna za preuzimanje još od juna i već je prikazala niz dizajnerskih poboljšanja. Jedna od novih mogućnosti je definisanje ekrana za odlazne pozive. Imate mogućnost da izaberete šta će ljudi videti na svojim uređajima kada ih pozivate. Takođe, imate opciju da pozive koje primate preusmerite direktno na govornu poštu i da umesto slušanja poruka možete da pročitate transkripte ili tekstualne verzije tih poruka.

Korisnici će takođe moći da šalju brze glasovne ili video poruke ako neko ne odgovori na njihove FaceTime pozive. Takođe, moći će da isključe/zaključaju mikrofon na svojih AirPods slušalica. Sistem za proveru pravopisa takođe je poboljšan kako bi se smanjilo ispravljanje pravopisnih grešaka na neželjeni način.

Pročitajte i:  Apple naučno-fantastična drama Invazija dobija treću sezonu 

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,