BIZIT plus

iOS 18 možda donosi AI funkcije koje će omogućiti Apple-u da sustigne Google i OpenAI

18Sa više od mesec dana od izlaska Apple iPhone 15 i iOS 17, već se govori o iPhone 16 koji se očekuje 2024. godine i iOS 18.

PCPress.rs Image

Mark Gurman otkrio je da Apple ulaže velike nade u nadolazeći softver iOS 

Najnovija informacija dolazi od novinara Marka Gurmna. On je osvetlio planove Apple-a da radi na performansama naredne verzije iOS-a i cilj mu je da unese generativne AI funkcije. Takođe je pružio prilično nejasne informacije o sledećem iPhone-u.

Naredna verzija iOS-a kompetitivna sa Google-om i OpenAI

Gurman je izvestio da je Apple odlučio da obustavi rad na razvoju budućih softverskih verzija, poput iOS 18, iPadOS 18, watchOS 11 i macOS 15. Ova pauza je povezana sa popravljanjem performansi ovih verzija. Apple se čini da ulaže velike nade u sledeću verziju iOS-a, koja se navodi kao “ambiciozna”.

Novinar je naziva revolucionarnom, jer će Apple ne samo popraviti osnovne performanse sledeće verzije iOS-a, već će uneti i veliku promenu. iOS 18 može doći sa AI funkcijama kako bi konkurisao drugim divovima poput Google-a i OpenAI-a.

Pročitajte i:  Google u 2023. godini prodao 10 miliona Pixel telefona

S obzirom na to da ove funkcije mogu biti u narednom iOS-u, očigledno će stići i u sledeće iPhone-ove, odnosno iPhone 16 seriju. I dok je to dobra vest, postoji i loša vest. Navodno, sledeći iPhone 16 neće imati značajna unapređenja u hardveru, prema Gurmanu. Zbog toga se Apple navodno više fokusira na softver za sledeću godinu nego na hardver.

„Ažuriranje iOS-a takođe mora biti izuzetno impresivno, jer hardver iPhone-a 16 neće imati značajna unapređenja naredne godine. Zato se Apple oslanja na softver da ubedi ljude da kupe nove modele.“

Dobro je videti da Apple obustavlja razvoj iOS 18 zajedno sa drugim verzijama OS-a, kako bi imao vremena da ispravi greške i poboljša njihove performanse. Međutim, ovo može odložiti lansiranje, koje se očekuje u junu na događaju WWDC naredne godine.

Napominjemo da ništa od ovoga još nije potvrđeno od strane Apple-a, pa treba uzeti ove informacije sa rezervom. Ako je informacija tačna, bar ćemo dobiti neka značajna softverska poboljšanja naredne godine. Ostaje da se vidi da li će Apple zadržati ove navodne AI funkcije samo za sledeće iPhone-ove ili će ih takođe implementirati na nekim postojećim modelima.

Pročitajte i:  Apple neće morati da otvori iMessage da radi sa drugim platformama

Za one koji nisu upućeni, Google-ova serija Pixel 8 je puna AI funkcija. Google je toliko samouveren u svojoj AI tehnologiji, da je direktno uporedio neke AI funkcije sa najnovijim iPhone-om. Na primer, Google-ova funkcija Video Boost, koja će stići na Pixel 8 Pro u decembru, navodno pruža bolje rezultate za video od konačnog snimka iPhone 15 Pro Max.

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , , , ,