iPhone 14 navodno bira 911 tokom vožnje rolerkosterom

Nova funkcija detekcije sudara na iPhone-u 14, je namenjena da automatski upozori osoblje za hitne slučajeve kada izračuna da je korisnik doživeo saobraćajnu nesreću.

PCPress.rs Image

Funkcija detekcije sudara ovog telefona očigledno pogrešno tumači snažne pokrete kao saobraćajne nesreće

Međutim, kako su pokreti tela na rolerkosteru prilično snažni, ova funkcija vožnju doživljava kao nesreću, pa poziva 911. Ova funkcija, predstavljena na Apple-ovom proizvodnom događaju početkom septembra, koristi osovinski žiroskop i akcelerometar visoke G sile za otkrivanje četiri glavna tipa sudara: prednji, bočni, zadnji i udari pri prevrtanju. Ako senzori otkriju udar, funkcija će automatski povezati osobu koja ga nosi sa hitnim službama. Ako korisnik ne odbaci poziv u roku od 20 sekundi, zvučna poruka obaveštava hitne službe o udesu i navodi njegovu lokaciju. Ova funkcija je deo Appleovog povećanog fokusa na bezbednosne funkcije u svojim mobilnim proizvodima.

Ali čini se da je ta funkcija stvorila malu glavobolju za osoblje hitne pomoći u blizini zabavnog parka Kings Island u Sinsinatiju, koje je primilo šest poziva za otkrivanje sudara, otkako je iPhone 14 pušten u prodaju sredinom septembra. Slična upozorenja su primljena od putnika na rolerkosteru u Six Flags Great America u blizini Čikaga.

Pročitajte i:  Apple iPhone - popravka sa korišćenim delovima 

Takođe dostupno na Apple Watch Series 8, mašinsko učenje ove funkcije uzima informacije koje prikupljaju senzori, kao i druge – poput GPS-a i mikrofona sata da bi se utvrdilo da li je došlo do sudara. Obučen je na više od milijardu sati vožnje i podataka o sudarima. Ali ova funkcija treba da radi samo kada je neko u vozilu ili na njemu, rekao je Apple. To ne znači da treba da izbegavate rolerkostere ako imate novi iPhone ili Apple Vatch. Možete izbeći slučajne pozive tako što ćete privremeno staviti uređaj u režim rada u avionu ili onemogućiti funkciju u podešavanjima.

Apple nije odmah odgovorio na zahtev za komentar.

Izvor: Cnet

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,