iPhone 16 sledeće godine dobija novu Apple funkciju

Apple proširuje upotrebu dugmeta „Action“ na celu liniju iPhone 16.

PCPress.rs Image

iPhone 15 Pro i Mac Pro debitovali su sa inovativnim dugmetom „Action“, funkcijom koju konfigurše korisnik i koja je zamenila tradicionalni prekidač za isključivanje zvuka. Ovo dugme nudi različite funkcije kao što su uključivanje nečujnog režima, aktiviranje lampe, pokretanje kamere i još mnogo toga. Iako je prvobitno planirano zajedno sa dugmadima za jačinu zvuka dugme „Action“ je postala istaknuta karakteristika u konačnim modelima.

Apple sada proširuje upotrebu ovog dugmeta na celu liniju iPhone 16. Prema novim izveštajima „Action“ dugme nosi kodni naziv Atlas i funkcionisaće slično dugmetu Touch ID Home na starijim iPhone uređajima ili Force Touch na najnovijim MacBookovima. Preuređeno dugme “Action” će sadržati senzore sile za otkrivanje promene pritiska i funkcionalnosti čiji detalji trenutno nisu u potpunosti razjašnjeni.

Dugme „Action“ na iPhone 16 će naslediti dodatne funkcije čime će ovo ono postati svestranije. Interna dokumentacija ukazuje na planove za dugme „Snimi“ sa sličnim mogućnostima.

Očekuje se da će Apple 2024. godine lansirati iPad Pro modele sa OLED ekranom i iPad Air kao i najnoviju verziju Apple TV. Postoje za sada i glasine da bi se mogao predstaviti sklopiv tablet tokom 2025. godine.

Pročitajte i:  WhatsApp radi na novoj funkciji deljenja koja radi slično kao Apple-ov AirDrop 

Izvor: financialexpress.com

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,