BIZIT plus

iPhone 15 – problemi sa bežičnim punjenjem u GM vozilima 

Apple je možda rešio probleme bežičnog punjenja iPhone-a 15 u BMW-ima, ali sada GM kaže da razmatra žalbe u vezi sa drugim problemom. Brojni vlasnici iPhone 15 širom Reddit-a, Apple-ove veb stranice i Chevi foruma kažu da više ne mogu pravilno da pune telefon u Chevrolet, Cadillac i Buick vozilima. 

PCPress.rs Image

Jedan korisnik na GM forumu za kamione kaže da je njihov iPhone 15 Pro Max radio „besprekorno“ u njihovom Chevi Silverado 2500 High Country iz 2022. godine sve dok nisu ažurirali svoj uređaj na iOS 17.1. Nakon ažuriranja, njihov telefon će se puniti samo oko „5 do 10 sekundi“ pre nego što se zaustavi. 

Drugi vlasnici iPhone 15 imaju istu pritužbu na mnoga vozila koje je napravio GM, uključujući Chevi Bolt EUV iz 2023., Chevi Traverse iz 2023., Buick Encore GKS Avenir 2024. i Cadillac XT6, da spomenemo samo neke. Većina korisnika je primetila poteškoće pri punjenju nakon ažuriranja svog iPhone 15 na iOS 17.1. U međuvremenu, korisnici kažu da se uređaji poput modela iPhone 14 Pro Max i iPhone 15 bez ažuriranja iOS 17.1 i dalje dobro pune u svojim automobilima. 

Pročitajte i:  Apple razvija personalnog kućnog robota

„Moj iPhone 12 Pro Mak je savršeno funkcionisao (svaki put) u mom „23 Chevi Traverse“, kaže jedan korisnik na Redditu. „Otišao sam na iPhone 15 Pro Max pre otprilike 6 nedelja i funkcija se pokvarila baš kao što je opisano u drugim komentarima: punite nekoliko sekundi, a zatim se zaustavlja – uključivanje ili isključivanje kućišta daje iste rezultate.“ 

U izjavi za The Verge, portparol GM-a Stu Fowle kaže: „Svesni smo ove zabrinutosti i istražujemo. U ovom trenutku ne možemo ništa da potvrdimo.” Ovaj problem je malo drugačiji od onog koji je uticao na iPhone 15 u BMW-ima. U tim slučajevima, korisnici su otkrili da bežično punjenje svojih iPhone 15s u BMW-ima privremeno onemogućava NFC čipove u njihovim telefonima, ostavljajući ih nemogućim da koriste Apple Pay i BMW-ovu funkciju digitalnog ključa. Apple je rešio problem ažuriranjem u iOS 17.1.1, ali nažalost, čini se da Apple ima još jednu grešku pri punjenju koju će možda morati da otkloni. 

izvor: TheVerge

Facebook komentari: