iPhone 6s – pre i posle zamene baterije

Ako je verovati kompaniji Apple, razlog zbog kojeg su usporavani stariji iPhone modeli sa lošim baterijama bio je da se spreče iznenadna gašenja uređaja. To je dovelo do toga da je rad starijih uređaja ozbiljno ugrožen, te da ovi propadaju zajedno sa svojim baterijama.

PCPress.rs Image

Nakon brojnih negodovanja, te pretnji tužbama, Apple je pokrenuo program zamene starih baterija, a po daleko povoljnijoj ceni, pa je YouTube korisnik Bennett Sorbo odlučio da testira kako stariji iPhone 6s funkcioniše pre, a kako posle zamene baterije. Nakon obavljenih testova zaključio je da se radi o primetnoj razlici, te tako dokazao onima koji su sumnjali da bi trebalo da požure, te zamene baterije na svojim uređajima, i tako im produže životni vek. Nakon zamene baterije aplikacije i web-sajtovi se brže pokreću, pa, iako se radi o razlici koja se meri u sekundama, frustracija korisnika je znatno smanjena, jer kada se sve sekunde saberu na kraju dana, oni koji koriste svoj telefon bez ikakvih zadrški mogli bi da uštede nešto vremena i živaca.

Pročitajte i:  Sudija odbacuje Apple zahtev da odbaci tužbu zbog uhođenja AirTaga

Korisnici koji ne budu želeli da zamene stare baterije, moći će u okviru iOS 11.3 verzije da isključe usporavanje uređaja, te tako rizikuju iznenadna gašenja, u zavisnosti od toga u kakvom je stanju baterija.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: