iPhone X klonovi ponovo napadaju

Ekran sa zarezom, koji dolazi iz kompanije Apple, već neko vreme je povod za diskusije, budući da je nemilosrdno kopiran, te se pojavljuje u okviru sve većeg broja Android telefona. Sve je počelo sa modelom Leagoo S9 prošle godine, a sada je tu i Noa N10, te se pridružuje familiji iPhone klonova.

PCPress.rs Image

Stručnjaci ukazuju na to da je Noa 10 urađen na brzinu, te da interfejs uopšte nije prilagođen zarezu ekrana, i remeti Android ikonice, kao i sat, koji se nalazi u gornjem desnom uglu, pa nije potpuno vidljiv zbog zakrivljenog ugla ekrana. Očekivalo se da promene u dizajnu koje je napravila kompanija Apple izazovu reakcije kod konkurentskih proizvođača, a naročito kada je u pitanju zarez iPhone-a X, koji je tu da bi omogućio Face ID tehnologiju. Ipak, tu se ne radi samo o tehnologiji koju zarez podržava, već i o tome da je ta promena u dizajnu postala statusni simbol, te znak da korisnik u svom vlasništvu ima najnoviji, besmisleno skup uređaj.

Pored toga što nepromišljeno kopira iPhone osobine, Noa u okviru novog uređaja donosi neke prilično zanimljive odlike. Tako N10 dolazi sa keramičkim kućištem, baterijom od 3.600 mAh, 64 GB unutrašnjeg prostora za skladištenje, koji će moći i da se povećava uz pomoć micro SD kartice, te dualnu kameru od 16 MP, kao i čitač otiska prsta. Paket dopunjuje i osmo-jezgarni MediaTek MT 6763 procesor, te 4 GB RAM-a, a čitavom slikom dominira 6,2-inčni displej sa rezolucijom 2160×1080 piksela.

Pročitajte i:  Apple se bori protiv kazne od 2 milijarde dolara

Noa N10 dolazi sa Android 8.0 Oreo operativnim sistemom, te se očekuje da će koštati oko 300 evra, a stručnjaci očekuju još iPhone X klonova tokom ove godine.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: