BIZIT plus

YouTube TV obustavlja MLB

YouTube TV možda radi na poboljšanju korisničkog iskustva, ali kao i svaka druga TV usluga na pretplatu, njeni korisnici su uvek u opasnosti da izgube kanale iz vedra neba. MLB mreža je najnovija koja je nestala sa servisa uz malo upozorenja. YouTube TV je poslao e-poštu pretplatnicima, dajući im obaveštenje da će se kanal ugasiti… do kraja istog dana. Sada je februar, a MLB mreža je nestala.

PCPress.rs Image

Pretplatnici podnose uobičajene žalbe, postavljaju prava pitanja i prete da će otkazati. Zar mesečna cena ne bi trebalo da padne? (Nažalost, to nikada ne funkcioniše na taj način.) Hoće li oni shvatiti stvari do regularne sezone?

Svi DVR snimci u oblaku sa MLB mreže biće izgubljeni kao rezultat uklanjanja kanala. U izjavi za Deadline, MLB mreža je navela „s obzirom da prolećni trening uskoro počinje, žalimo što YouTube TV nije bio spreman da pregovara o poštenom sporazumu o prevozu. MLB mreža je ponudila uslove koji su u skladu sa onim što je blizu 300 drugih američkih provajdera pristalo za distribuciju. To je ista priča i iste tačke razgovora. Svaki put. Obe strane kažu da će nastaviti napore za postizanje novog sporazuma.

Ovo nije prvi put da je YouTube TV srezao sportske programe: izbacio je YES Network i NESN (New England Sports Network) pre nekoliko godina, a nekoliko drugih regionalnih sportskih mreža u vlasništvu Sinclair takođe je isključeno. Pretplatnici YouTube TV-a će i dalje moći da gledaju igre na ESPN, Fox i TBS. Ali ako ste ljubitelj emisija MLB mreže kao što je MLB Tonight, nemate sreće osim ako ne postoji novi sporazum.

Dok fanovi bejzbola izražavaju svoje frustracije, NFL nepokolebljivi ljudi imaju više zbog čega da budu uzbuđeni. A u svetu fudbala, Apple je pokrenuo svoju MLS Season Pass za 14,99 dolara mesečno ili 99 dolara za celu sezonu.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,