BIZIT plus

Italija u završnim pregovorima za izgradnju fabrike Silicon Box

Italija završava pregovore oko državno podržanog projekta sa proizvođačem poluprovodnika Silicon Box. Posao vredan oko 3 milijarde evra pomoći će u izgradnji industrijskog kompleksa u Italiji.

PCPress.rs Image

Veličina investicije još uvek nije konačno utvrđena

Potez italijanske administracije i premijerke Giorgia Meloni deo je dugogodišnjih italijanskih napora da privuku investicije tehnoloških kompanija. Dogovor sa američkom firmom Intel još uvek nije finalizovan.

Italijanski ministar industrije Adolfo Urso sazvao je konferenciju za novinare sledeće nedelje. Na toj konferenciji on će predstaviti projekat koji je nazvan “značajnom novom investicijom u Italiji od strane vodeće mikroelektronske kompanije”.

Nema puno novih detalja osnim da će dogovor obuhvatiti kompaniju Silicon Box sa sedištem u Singapuru. To je startup koji je osnovan pre skoro tri godine od strane osnivača američke kompanije Marvell.

Silicon Box se fokusira na „čipove koji mogu biti veličine zrna peska“ i spajaju se u procesu nazvanom napredno pakovanje. To je ekonomičan način da se male poluprovodničke komponente povežu kako bi formirale jedan procesor koji može napajati sve, od data centara do kućnih aparata.

Pročitajte i:  Microsoft planira da otvori Data centar na mestu nesuđene Foxconn fabrike

Navodi se da je veličina investicije, kao i iznos javnog ponuđenog novca kao deo celokupnog plana, još uvek nisu konačno utvrđeni.

Silicon Box će izgraditi proizvodni objekat u Italiji, ali još uvek nije poznato gde. Postoji nekoliko lokacija širom zemlje koje su dostupne.

Ministar industrije Adolfo Urso je prošlog meseca rekao da je Italija spremna da ponudi 4,75 milijardi evra državne pomoći kako bi privukla strane proizvođače čipova.

Ministar je više puta naveo da će italijanska vlada ostati otvorena za moguću investiciju od strane Intela. Navodno još uvek postoje pregovori sa tom kompanijom.

Takođe, Italija je vodila razgovore, između ostalog, sa tajvanskim proizvođačima čipova MEMC Electronic Materials i TSMC-om.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *