ePlaneta

iTranslate nova aplikacija približava nas jednostavnijem simultanom prevodu

Izašla je nova aplikacija od iTranslate-a koja nam otvara nove poglede na simultano prevođenje, a nazvana je iTranslate Converse i dostupna je na iOS-u, a na Android stiže od jeseni.

PCPress.rs Image

Sigurno je da ima iste probleme kao i većina drugih prevodilačkih aplikacija ili opcija. Nije precizna uvek pri prepoznavanju onoga što je izgovoreno, ali kada prepozna, dobre su šanse da prevod neće biti u pravilnom obliku.

Međutim, ono što je ekipa iz iTranslate-a uradila, jeste da su razvili odličan i jednostavan okvir za aplikaciju, a kako se algoritam za prevođenje bude vremenom unapređivao, prevođenje će izgledati lako, baš kao što smo zamišljali ideju o univerzalnom prevodiocu kroz knjige i filmove. Uprkos njegovim nedostacima, i dalje je zanimljiv na nivou ideje.

Nova aplikacija je u osnovi ponovno osmišljavanje već postojeće istoimene aplikacije od iste kompanije. Rešeni su i uklonjeni problemi sa dva dugmeta za prevod, i sada kada podesite dva željena jezika unutar aplikacije, imate jednostavno jedno dugme za pokretanje prevoda. Dovoljno je samo da pritisnete i zadržite dugme dok izgovarate šta želite da prevedete na bilo kom jeziku. Podignite prst sa ekrana i aplikacija će brzo da detektuje koji jezik je u pitanju, obradi govor i pročita naglas prevod. Aplikacija takođe primorava ljude da okrenu telefone naopačke kako bi mikrofon bio bliži ustima i kako bi aplikacija tačnije uhvatila govor.

Pročitajte i:  Nova Android funkcija pomaže da izvučete više životnog veka baterije

Korisnici će moći da urade 300 besplatnih prevoda mesečno, a ako žele više od ovoga moraće da plate pet dolara mesečno (40 dolara godišnje) za pro verziju. Aplikacija takođe čuva vaše prevode, i za sada prevodi 38 jezika.

Najbolja stvar u vezi sa Converse aplikacijom je ta da, iako nekada uhvati reči i fraze pogrešno, ubrzava proces. Čini osećaj nespretnosti kroz bilingvalnu konverzaciju manje nespretnom. Ovo nije magična aplikacija za prevođenje koja omogućava da govorite ili slušate sve ljude koji pričaju svim mogućim jezicima na ovom svetu, ali je mali iskorak u pravom smeru i brža je i malo jednostavnija od korišćenja Siri-a, Google Assistant-a ili drugih aplikacija za prevođenje.

Izvor: The Verge

Pogledajte i: Video analitika Axis – Portal Videonadzor.Net
Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , , ,