Izgleda da će Microsoft Teams biti deo poslovnog života u godinama koje dolaze

Protekla godina je mnoge od nas uvela na platforme za konferencije na mreži, kao što je Microsoft Teams.

PCPress.rs Image

Namenski alati za Teams u Surface Headphones 2+ for Business pokazuju važnost poziva

Najnovija izdanja njegove matične kompanije sugerišu da su video pozivi sigurno tu da ostanu. Prostor za video konferencije zabeležio je ogroman rast širom sveta tokom pandemije, jer su zaposeni prinuđeni da rade od kuće, a online sastanci su najbolji način za održavanje kontakta.

Nakon početnog porasta popularnosti, pitanje za one poput Zoom i Microsoft Teams je kako održati svoju ponudu relevantnom za ono što izgleda uskoro postaje potpuno hibridni radni vek, podeljen između kancelarije i kuće. Microsoft je ove nedelje predstavio broj novih dodataka svojoj računarskoj liniji, čiji je glavni čovek bio novi, moćniji Surface Laptop 4. Ali pored novog laptopa, tu je i nadograđena dodatna oprema, uključujući slušalice i nove Surface Headphones 2+ for Business, i sve poseduju namenske tastere za Microsoft Teams. Microsoft je već lansirao monitore i slušalice sa namenskim tasterima za Teams, a ovi novi dodaci žele da učvrste osećaj da će platforma za video pozive ostati ključni deo rada kompanije u doglednoj budućnosti.

Surface Headphones 2+ for Business izgleda da su vrlo slični originalnim Surface Headphones 2, lansiranim u maju 2020. godine, sa istim karakteristikama i trajanjem baterije, što znači da je ovo više osveženje nego potpuno novo izdanje. Ali kompanija kaže da Surface Headphones 2+ for Business „osnažuju vaš tim radnim slušalicama koje ih održavaju povezanima i produktivnim“, nudeći „imerzivne, visokokvalitetne pozive Microsoft Teams-a“. Dodaje da su slušalice „sertifikovane za Microsoft Teams“, iako nismo sasvim sigurni šta ovo tačno znači.

Stranica tehničkog pregleda za Surface Headphones 2+ ne daje mnogo dodatnih detalja, osim napomenu da slušalice „zadovoljavaju standarde audio/video specifikacija dok su u upotrebi sa softverom Teams kako bi se osiguralo visokokvalitetno iskustvo poziva“ i da su Microsoft Teams pozivi su korišćeni u internim testovima kvaliteta baterije i zvuka. Tu je i novi dongle koji će prikazati lampicu koja vas obaveštava kada ste bez zvuka, što bi, nadamo se, trebalo da ukloni svaku šansu za neugodne sastanke u budućnosti. Međutim, dugme Microsoft Teams će bez sumnje biti glavna prednost za korisnike, uz mogućnost pridruživanja pozivima ili stavljanja Teams-a u prvi plan pritiskom na dugme, kao i korišćenje integrisanih kontrola poziva.

Inače, Microsoft je takođe predstavio dve nove slušalice fokusirane na posao, sa novim modernim bežičnim slušalicama i modernim USB slušalicama koje će privući one koji žele da svoj WFH komplet postave na tradicionalniji način. Obe uključuju namenske kontrole Microsoft Teams-a, i kao što imena sugerišu, povezuju se putem Bluetooth-a ili USB-a. Jasno je da će videokonferencije i hibridni rad ostati tu, a Microsoft je prvi veliki proizvođač koji se u potpunosti posvetio ovoj viziji – sada je na konkurentima da to slede. Da li možemo uskoro da vidimo Zoom slušalice? Samo će vreme pokazati.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: