BIZIT 2022

Izmerite ceo svet sa novom Google Earth opcijom

Google je odlučio da čovečanstvu olakša određivanje udaljenosti od bilo koje destinacije na svetu, a uz pomoć nove opcije u okviru Google Earth-a.

Naime, tehnološki gigant je 25. juna najavio opciju koja omogućava merenje rastojanja između bilo koje dve tačke na planeti, te veličine bilo koje površine, a poput parka u kojem neki korisnik provodi određeni deo dana, te svetskih fudbalskih stadiona. Iz kompanije su istakli da je ova opcija bila među najtraženijima kada su korisnici u pitanju, te je Google Earth odlučio da im izađe u susret.

Google je objavio da će se opcija u okviru Google Earth verzije za Chrome pojaviti već 25. juna, a na Android uređajima do kraja nedelje. Oni koji Google Earth koriste na iPhone-u ili iPad-u moraće da sačekaju dok se ova opcija ne kreira i za njihove uređaje, budući da su iz Google-a ovu funkciju za iOS najavili za „uskoro.“

Jednom kada opcija stigne na uređaje, korisnici će moći da vide ikonicu u obliku lenjira, te da kliknu na nju, a kako bi izmerili udaljenost između bilo koje dve tačke na svetu.

Pročitajte i:  Sada možete da sakrijete svoje privatne sesije pregledanja na Android-u iza otiska prsta

Izvor: Fortune

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,