Jedan od osnivača platforme WhatsApp preporučuje brisanje Facebook naloga

Facebook je 2014. kupio WhatsApp za 16 milijardi dolara, te njegove osnivače – Jana Kouma i Briana Actona – učinio prilično bogatim ljudima. Nakon toga, Koum je nastavio da vodi kompaniju, dok se Acton povukao početkom 2018. da bi osnovao svoju fondaciju. Ipak, izgleda da potonji nije završio sa WhatsApp-om i Facebook-om, te je na svom Twitter nalogu 20. marta onima koji ga prate preporučio da obrišu svoje Facebook profile.

PCPress.rs Image

„Vreme je,“ napisao je Acton kratko, te dodao oznaku #deletefacebook. Nakon toga, Acton, čije bogatstvo broji 6,5 milijardi dolara, nije želeo da komentariše svoj post, a za razgovor nisu bili raspoloženi ni zvaničnici platforme WhatsApp. Tako je ostalo nejasno da li se Actonova osećanja prema Facebook-u odnose i na WhatsApp, ali je zanimljivo da je prošle godine uložio 50 miliona dolara u Signal, koji je alternativa platformama poput WhatsApp-a.

Tvit je usledio nakon teškog period za Facebook, tokom kojeg je došlo do pada vrednosti deonica, a zbog Cambridge Analytica skandala, te brige za bezbednost podataka. Acton nije prvi bivši zaposleni Facebook-a koji je svoju zabrinutost izrazio tek pošto je napustio kompaniju.

Pročitajte i:  Facebook je uklonio više od 20 miliona postova zbog lažnih informacija o COVID-19

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,