Jedina AR tehnologija za asistenciju na košarkaškom terenu, dolazi iz Srbije

Inloodis Basketball Spatial Computing Platform je revolucionaran AR sistem koji se razvijao iz strasti prema košarci, a sada predstavlja jedinstveno rešenje za treniranje igrača i trenera. 

PCPress.rs Image

inloodis Basketball Spatial Computing Platform je spoj inovativne tehnologije i ljubavi prema sportu

Ova platforma nije samo proizvod, već spoj inovativne tehnologije i ljubavi prema sportu.

Nastanak ovog sistema počeo je kao amaterski projekat tokom studija Marka Gojaka na Mašinskom fakultetu, dok je istovremeno učestvovao u košarkaškim treninzima. Ideja je evoluirala iz pokušaja stvaranja mašine za hvatanje i dodavanje lopte u pravljenje kompleksnog AR sistema. Put do inloodis-a bio je izazovan, ali uz podršku tima i mentora, stvorili su platformu koja predstavlja novu eru u treningu košarke.

Ova platforma koristi različite tehnologije, uključujući softver razvijen u Unity-u, Web platformu, hardverske komponente poput žiroskopa, akcelerometara, Lidara, RGB i Infrared kamera. Svi podaci se pohranjuju i analiziraju putem veštačke inteligencije, pružajući korisnicima uvid u njihove treninge.

Inloodis se razlikuje od konkurencije, jer omogućava potpunu slobodu kretanja korisnicima zahvaljujući AR naočarima. Osim toga, platforma je skalabilna, što znači da se može prilagoditi treninzima različitih sportova. Njihova vizija budućnosti uključuje stvaranje personalizovanog iskustva kroz “marketplace” za digitalni sadržaj, s naglaskom na kozmetici i skinovima, inspirisanom gaming industrijom.

Prvi koraci ka monetizaciji uključuju prodaju softverskih licenci, a dalje planiraju širenje ponude sa hardverskim stanicama. Planiraju i saradnju s proizvođačima AR naočara kako bi stvorili personalizovane inloodis AR naočare. Sa podrškom košarkaške zajednice, ciljaju na ekskluzivnu proizvodnju holograma poznatih košarkaša, a saradnja s NBA ligom bio bi vrhunac.

Ova inovacija već je privukla pažnju košarkaških klubova, a inloodis namerava da otvori nova tržišta, posebno u Kini, najvećem košarkaškom tržištu na svetu. Sa vizijom omogućavanja treniranja uz najbolje igrače na svetu, inloodis je spreman da zauzme svoje mesto u budućnosti treniranja sporta.

Izvor: Netokracija

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *