BIZIT plus

Twitch proširuje svoj Partner Program kako bi omogućio svojim strimerima da zarade više novca

Twitch nije imao lakih nekoliko nedelja s masovnim otpuštanjima i golišavim kontroverzama koje treba rešiti. 

PCPress.rs Image

Stvaranje transparentnog okvira za deljenje prihoda

Kao deo planova kompanije da poboljša stabilnost platforme, Twitch je sada najavio restrukturiranje programa deljenja prihoda, što znači da će mnogi strimeri moći da ostvare veći prihod putem svojih emitovanja, s nadom da će ih ubediti da ostanu na Twitchu usred rastuće konkurencije, ili čak privući više novih talenata na platformu.

Naravno, i dalje neće biti slučaj prijavljivanja na Twitch i odmah zarađivanja gotovine. Prošlog oktobra, Twitch je lansirao svoj Partner Plus Program koji je trajao nekoliko meseci pre nego što je sada preimenovan u Plus Program od 1. maja (prema Gamesindustry.biz).

U oktobru je PPP bio dostupan onima koji su imali 350 plaćenih pretplatnika, koji su zatim ispunjavali uslove za deljenje prihoda od 70/30. Twitch će sada smanjiti ovu cifru na 300 pretplatnika.

CEO Twitch-a, Fan Clancy, objašnjava razloge promena u blog postu: “Svaki mesec, preko milion strimera zarađuje novac putem Twitch-a. Za neke, novac koji zarađuju na Twitch-u je sekundarnog značaja, jer koriste Twitch prvenstveno zato što uživaju u izgradnji zajednice putem emitovanja uživo. Međutim, za mnoge strimere na Twitch-u, bavljenje kreiranjem je njihova karijera. Mnogi sanjaju da postanu karijerni strimeri. Iako strimeri zarađuju novac iz različitih izvora, prihod koji direktno ostvaruju od Twitch-a značajan je deo načina na koji finansiraju svoj život. Dugoročni uspeh Twitch-a zavisi od naše sposobnosti da pomognemo tim kreatorima da održe svoje karijere tokom vremena. Istovremeno, budući da naši kreatori zavise od Twitch-a, moramo osigurati da struktura deljenja prihoda bude dizajnirana tako da možemo održavati poslovanje i da će Twitch ovde biti i za 50 godina.

Pročitajte i:  Twitch i nove zabrane   

Promene koje danas najavljujemo namenjene su stvaranju transparentnog okvira za deljenje prihoda koji može doneti predvidljivost karijerama strimera.”

Izvor: Readwrite

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: