ePlaneta

eBay otpušta 9 odsto svojih zaposlenih

Oko 1.000 radnika će dobiti otkaze.

PCPress.rs Image

Kompanija takođe planira smanjenje broja spoljnih saradnika

Najnovija tehnološka kompanija koja je pogođena ekonomskim izazovima je eBay. Kompanija je najavila smanjenje radne snage za oko 1.000 zaposlenih. To navodno predstavlja otprilike 9 odsto od ukupnog broja stalno zaposlenih u kompaniji.

Zaposleni u SAD-u su pozvani da rade od kuće od 24. januara a oni koji su pogođeni biće obavešteni “uskoro”. Za razliku od Discord-a i Riot Games-a, eBay nije objavio detalje oko otpremnina i drugih pogodnosti za ljude koji odlaze. Kompanija takođe planira smanjenje broja spoljnih saradnika tokom narednih meseci.

Razmera otpuštanja eBay-a usklađuje se sa onima koje su Unity i Google doživeli ranije ovog meseca. Ove vesti svakako ne obećavaju lepu sliku za tehnološku industriju na početku 2024. godine.

Kao i njegovi konkurenti, eBay je ovu rundu otpuštanja pripisao tome što su u proteklim godinama zaposlili previše ljudi. “Iako ostvarujemo napredak prema našoj strategiji, ukupan broj zaposlenih i troškovi su premašili rast našeg poslovanja”, rekao je predsednik i izvršni direktor Jamie Iannone u saopštenju. Nadamo se da će novi alat za kategorizaciju na bazi veštačke inteligencije na LinkedIn-u biti od pomoći onima kojima je potrebno.

Pročitajte i:  Tesla: Nova otpuštanja donose radikalne promene

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,