ERP 2024

Jony Ive će raditi za Airbnb

Airbnb je objavio da će na budućim proizvodima sarađivati ni manje ni više, sa Jony Ive-ijem, bivšim šefom Apple-a za dizajn proizvoda. Ovaj njihov poslovni dogovor objašnjen je kao višegodišnji odnos sa Jony-ijem i njegovom novom dizajnerskom firmom LoveFrom. Pored pomoći u dizajniranju “sledeće generacije Airbnb proizvoda i usluga”, Ive će sarađivati sa internim dizajnerskim timom kompanije.

jony ive će raditi za airbnb

Prijateljstvo iznedrilo i poslovnu saradnju

Najava Airbnb-a bila je tiha, ali je primećeno da su Ive i izvršni direktor Airbnb-a dobri prijatelji već dugi niz godina. Prošle godine, Ive je napustio Apple nakon skoro 30 godina da bi osnovao svoju kompaniju. Apple je i dalje glavni klijent njegove nove firme. On je zaslužan za sve Apple-ove popularne proizvode, poput iMac-a, iPod-a i iPhone-a.

Ovaj potez dolazi uoči očekivane početne javne ponude Airbnb-a. U avgustu je Airbnb podneo poverljive papire za IPO, samo nekoliko meseci nakon što je epidemija preokrenula turističku industriju i primorala startap da otpusti četvrtinu svojih zaposlenih. Pandemija je uzdrmala posao i mnoge domaćine koji je pokreću. U maju je svim zaposlenima poslat mejl da je kompanija teško pogođena, i da će morati da otpuste četvrtinu svojih zaposlenih. Od tada do danas, Airbnb je zabeležio povratak rezervacija i porast dugoročnih rezervacija. Takođe su procurele informacije da Airbnb želi da prikupi oko 3 milijarde dolara na svom predstojećem IPO-u, što bi moglo da se dogodi već u decembru.

Izvor: CNN

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: