Još jedna serija investiranja u Niantic, kreatora Pokemon Go-a

Kompanija Niantic postala je poznata nakon fantastičnog uspeha koji je postigla svojim AR hitom – Pokemon Go. Ovaj mobilni AR startup uspeo je da prikupi još 190 miliona USD investicija, samo godinu dana nakon što je dobio 200 miliona USD u Seriji B investiranja.

PCPress.rs Image

Niantic je objavio da je u poslednjoj rundi investiranja učestvovalo 26 investitora, a da je s tim ukupan iznos investicija u kompaniju prešao 415 miliona USD. Da se podsetimo, Pokemon Go je lansiran pre dve i po godine (u julu 2016.) i po mnogim merilima bila je najbrže rastuća aplikacija svih vremena. Za samo 811 dana, ova AR igra dostigla je vrednost od 2 milijarde USD kupovina unutar aplikacija.

Nove investicije namenjene su za novu Niantic AR igru za koju se takođe očekuje da će postati instant hit. Radi se o igri sličnog tipa kao Pokemon Go, samo što će ovog puta biti sa temom iz sveta Hari Potera (Harry Potter: Wizards Unite). Ova igra je najavljena još 2017. godine u partnerstvu sa Warner Bros.-om, a očekuje se da će biti završena tokom ove godine (što je zakašnjenje od oko godinu dana u odnosu na inicijalne najave).

Pročitajte i:  Kina teži tehnološkoj nezavisnosti i otvara vrata stranim investitorima

Izvor: Cnet

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,