ePlaneta

Kako da brzo sačuvate kadar iz YouTube videa

Microsoft Edge i Google Chrome uskoro dobijaju opciju koja će YouTube korisnicima omogućiti da brzo i lako „uslikaju“ neki kadar iz videa.

PCPress.rs Image

Kratko nakon što je izašla opcija “copy video frame” za YouTube Google je odlučio da napravi nešto slično i korisnicima omogući da brzo i lako naprave skrinšot kadra iz videa koji gledaju. Tako dobijenu sliku mogu da sačuvaju u PNG formatu, a rezolucija je identična onoj u videu. Ubrzo je opcija dodata i u Microsoft Edge Canary build.

Dovoljno je da se uz pomoć desnog tastera na mišu klikne na video. Korisnik nakon toga dobija opciju za čuvanje izabranog kadra (Save video frame as), slično kao kad pravi skrinšot neke fotografije na internetu. Opcija olakšava mnoge stvari, pa je recimo zgodna za pravljenje ilustracija za tekstove koji se bave filmovima, serijama, video esejima, mada nije najjasnije da li su ovakvi skrinštotovi zaštićeni autorskim pravima.

PCPress.rs Image

Ove promene ukazuju na to da se ozbiljno radi na tome kako korisnici gledaju i čuvaju sadržaje na platformama kao što je YouTube. Veća fleksibilnost u interakcijama s online video sadržajima je važna, posebno onima koji često požele da sačuvaju neki kadar kako bi se kasnije brže podsetili na ono što su gledali.

Pročitajte i:  Googe Chrome dobija Manifest V3

Izvor: Bleeping Computer

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,