Baidu je predstavio najnoviju verziju ERNIE bota

Kineska multinacionalna tehnološka kompanija Baidu, predstavila je svoj odgovor na OpenAI-ov ChatGPT bot. Kompanija je predstavila najnoviju verziju ERNIE bota koji je razvijala tokom protekle decenije i prvi put je lansiran 2019.godine. Izvršni direktor kompanije Robin Li rekao je da ova verzija ERNIE bota ima mogućnosti slične GPT-4, najnovijoj verziiji OpenAI-ovog modela objavljenog pre samo nekoliko dana.

PCPress.rs Image

650 kompanija se već prijavilo za korišćenje ERNIE sistema

Chatbot ima 550 milijardi činjenica u svom opsegu znanja, ali one su uglavnom fokusirane na kinesko tržište. Dakle, iako će moći da navede izreke ili poslovice koje se koriste u kineskom jeziku, možda neće moći da odgovori na određena pitanja van regiona. ERNIE bot ima mogućnost da odgovori korisniku audio odgovorima na različitim kineskim dijalektima. Takođe, ERNIE bot može da generiše slike i video zapise iz teksta koji je kreiran na kineskom jeziku.

Tokom prezentacije na događaju, chatbot je bio u stanju da sumira kineski naučnofantastični roman. Zatim, mogao je da pruži sugestije o tome kako nastaviti pisanje knjige u slučaju da je potrebno proširenje. Takođe, bio je u stanju da imenuje glumce u svojoj filmskoj adaptaciji, uporedi njihove visine i zaključi ko je viši. U drugom primeru, bio je u stanju da predloži imena za visokotehnološku servisnu kompaniju koja se bavi malim i srednjim preduzećima, napiše slogane za nju i čak generiše newsletter sa određenim brojem reči.

Pročitajte i:  OpenAI ne može da registruje „GPT“

Izvršni direktor Li je rekao da se 650 kompanija već prijavilo da koriste ERNIE Bot tehnologiju. Međutim, on je takođe priznao da tehnologija još uvek nije spremna za javni debi. Kompanija ga je samo ranije predstavila zbog potražnje na tržištu izazvane velikim porastom popularnosti ChatGPT-a.

Za sada, kineski tehnološki gigant će odobriti pristup samo onima koji su već primili pozivnice, iako se više kompanija može prijaviti za mogućnost da ugradi chatbot u svoje proizvode preko Baidu-ove cloud platforme.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,