Kako do pristupačnog štampanja: Konica Minolta bizhub C227

Konica Minolta bizhub C227 je multifunkcionalan A3 kolor uređaj koji je namenjen da bude centar kancelarije. Ova pozicija znači da uređaj mora da odgovori velikom broju različitih zadataka, nudeći široku funkcionalnost i lakoću upotrebe. Lako korišćenje obezbeđuje veliki 7 inčni ekran koji veoma pregledno prikazuje Linux bazirani softver, preko kojeg se kontrolišu svi parametri vezani za rad.

PCPress.rs Image

Softver je veoma intuitivan i omogućava laku navigaciju kroz mnoštvo opcija, a ispod ekrana se nalazi nekoliko testera koji služe kao prečice za brzo aktiviranje određenih opcija. Naravno, ne mora se stajati uvek pored MFP uređaja, jer bizhub C227 nudi maksimalnu mrežnu povezivost (WiFi, LAN). Sa ovim opcijama dolaze i mogućnosti administracije i kontroler uređaja, kao preko kojih se može imati potpuna nad svim korisničkim nalozima kojima je dozvoljen pristup. Moguće je imati informaciju koliko je svaki od korisnika odštampao strana tokom određenog perioda, može se ograničiti da neki korisnik ima dozvolu za štampu samo u crno-belom ili samo kolor režimu, ili da neko može koristiti samo skener i tako dalje.

Pročitajte i:  Epson predstavlja svoj prvi kompaktni ravni UV štampač namenjen industriji promotivnih materijala

PCPress.rs Image

Pored toga, podržani su veoma popularni Google Cloud Print i Apple Air Print servisi, što znači da se može direktno sa mobilnog telefona poslati određeni dokument na štampu. Taman dok korisnik dođe do uređaja, materijal će najverovatnije biti spreman jer bizhub C227 ima dosta veliku brzinu štampe. U momentu kada se pokupi odštampani materijal, može se videti da je kvalitet otiska izuzetno dobar, što važi i za crno-belu i kolor štampu, čime bizhub C227 pokriva sve zahtevne potrebe kancelarije. Ovakav kvalitet otiska se dobija upotrebom laserske tehnologije i CMYK Simitri-HD tonera koji su eksluzivitet za Konica Minolta uređaje. Upotrebom ovih tonera bizhub 227 korisnicima nudi veću oštrinu štampe, maksimalnu uniformnost otiska i preciznu reprodukciju boja.

PCPress.rs Image

Kada imate u ruci ovako kvalitetno odštampane strane, sledeće sasvim logično pitanje se odnosi na cenu. Sledi veoma prijatno iznenađenje da je ona dosta niska. Trajanje crnog-belog tonera je deklarisano na čak 24000 strana, dok je broj CMY kolor strana 21000, što sa cenom crnog tonera (okvirno 50 evra) daje jasnu računicu. Kolor štampa je očekivano skuplja, jer je set CMY tonera okvirno 300 evra. U zavisnosti od količine mesečne štampe, može se lako proceniti u kojim vremenskim intervalima je potrebno zameniti toner. Ono što se definitivno mnogo češće radi je „punjenje“ papirom, ali ovde bizhub C227 nudi dodatne opcije. Standardne fioke za papire omogućavaju kapacitet od 1100 listova, a može se proširiti dodavanjem višenamenskih kaseta. Na raspolaganju su različiti režimi „finiširanja“, što znači da uređaj može pripremiti dokumente za arhiviranje automatskim presavijanjem u različitim modovima (letter fold, booklet, center-fold i tako dalje).

Pročitajte i:  Pet razloga da vaša poslovna rešenja budu u oblaku

Naravno, kod MFP uređaja nije samo štampa bitna, jer i put „teksta u kontra smeru“ mnogo olakšava kancelarijske poslove. Skenirani dokumenti se mogu automatski prosleđivati na računar određenog korisnika koji isti može sačuvati u bilo kom od popularnih formata. Pored toga, otvorena platforma (Open API) koju koristi C227 Bizhub takođe omogućava upotrebu raznih aplikacija koje proširuju funkcionalnost uređaja. Dodatna OCR rešenja (softver za prepoznavanje karaktera) su na raspolaganju za različite jezike, što omogućava lako prebacivanje dokumenata u elektronsku formu. bizhub 227 poseduje integrisani hard disk kapaciteta 250 GB, što je veoma korisno za skladištenje dokumenata ili fajlova koji se često koristi pa se česti poslovni mogu obaviti direktno na MFP uređaju.

PCPress.rs Image

Sve navedene mogućnosti čine bizhub C227 pogodnim za firme kod kojih je bezbednost podataka i kontrola istih veoma značajna, pa se po njima i razlikuje od nekih standardnih MFP uređaja. Bizhub C227 MFP uređaj košta 1480 evra u osnovnoj verziji, dok su ponudi još neke akcijske opcije čiji detalji su dostupni kod distributera.

Pročitajte i:  ASBIS i AMD obeležavaju 20 godina partnerstva

Korisna adresa: Original Grupa

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , ,