Celeste dobija svoju browser verziju

Celeste je bila jedna od najcenjenijih igara 2018. godine, ali ono što možda niste znali je da je ova igra proširena verzija manjeg projekta razvijenog za četiri dana u igri. Sada dobijamo i nastavak sage pod nazivom Celeste 2: Lany’s Trek.

PCPress.rs Image

Besplatan Celeste 2 za PC

Programeri, među kojima je i kompozitor Lena Raine, kažu da je za izradu ove igre bilo potrebno samo tri dana. Izdanje treba da proslavi treću godišnjicu izdanja Celeste. Ako niste upoznati sa Pico-8, to je virtuelna konzola koja programerima daje okvir za izgradnju igara kao da je stvarni hardver sa definisanim tehničkim mogućnostima. Na primer, igre su ograničene na rezoluciju 128×128 i specifičnu paletu od 16 boja, što rezultira prepoznatljivim izgledom. Igrama se može pristupiti preko prednjeg dela Pico-8 ili se distribuiraju odvojeno.

U slučaju Celeste 2, možete besplatno preuzeti verzije za Windows, Mac, Linux i Raspberry Pi sa Itch.io ili ih pustiti u pregledaču na toj vezi. Autori toplo preporučuju upotrebu kontrolera, s obzirom da je malo teže upravljati u igri putem tastature.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: