Kako odabrati pametni telefon za sebe: Pet funkcija na koje treba obratiti pažnju

Kada razmišljamo o kupovini novog pametnog telefona, često smo u nedoumici hoće li on ispunjavati sve potrebe našeg životnog stila, a istovremeno imati razumnu cenu. Bez obzira na to da li ćete ga koristiti za zabavu ili posao, postoje funkcije koje bi trebalo razmotriti i na osnovu njih doneti odluku.

PCPress.rs Image

Brzina i kapacitet

Pametni telefon je naš verni saputnik tokom celog dana i zbog toga je veoma važno da u svakodnevnom korišćenju ne nailazimo na poteškoće u brzini otvaranja aplikacija, kako bi svaka aktivnost protekla glatko i lako. Današnji uređaji srednjeg ranga ne bi smeli žrtvovati brzinu za cenu. Minimum RAM memorije koji to omogućava je 3 GB, ali za prijatan multitasking neophodno je barem 4 GB.

Istovremeno, bitno je obratiti pažnju na prostor za memoriju podataka na telefonu jer niko ne voli videti da mu je telefon “pun”, posebno ako je na putovanju i snima fotografije za pamćenje ili skida neophodne fajlove pre sastanka sa klijentom. Zbog toga je izuzetno važna opcija proširenja memorije sa microSD karticom.

Pročitajte i:  Samsung se priprema za proizvodnju OLED panela

PCPress.rs Image

Samsung je u ovom segmentu predstavio modele Galaxy A serije A33 i A53 5G koji se mogu pohvaliti sa 6 i 8 GB RAM-a, memorijom od 128 i 256 GB i microSD karticom do 1TB.

Ekran

Veliki ekran nudi bolju preglednost, lakše praćenje sitnijih detalja, kao i prijatnije listanje svih vrsta sadržaja. Međutim, važno je i svetlo ekrana koje prija našim očima i jasno prikazuje sadržaje kada smo u tami, kao i na prirodnom svetlu.

I u ovom slučaju poslednji predstavljeni modeli Samsung Galaxy A serije pokazuju sjajne rezultate pa tako Galaxy A53 5G sa svojim 6,4-inčnim Super AMOLED displejem i brzinom osvežavanja od 120Hz nudi sveobuhvatno iskustvo i verne detalje prikaza.

Kamera

Svi želimo fotografije i videe za pamćenje, ali i efikasno obavljanje posla svojim telefonom i uspešne videopozive.

Galaxy A53 i A33 5G imaju kamere najnovije generacije sa brojnim funkcijama. Posebno se ističe sistem četvorostruke kamere modela Galaxy A53 5G sa 64 MP OIS kamerom i VDIS tehnologijom za pravljenje oštrih i jasnih snimaka u svakom trenutku, dok prednja kamera visoke rezolucije sa čak 32 MP omogućava odlične selfije i čiste videopozive na klik.

Pročitajte i:  Kako produžiti vek trajanja vašeg pametnog telefona

Sigurnost

Bez obzira na to koji pametni telefon izaberete, neka sigurnost vaših podataka bude na prvom mestu. Zaštita podataka i informacija koju nude platforme poput Samsung Knox prilikom čuvanja privatnih fotografija, beleški i aplikacija, korisnicima daje šifrovani, digitalni sef, tako da samo oni mogu pristupiti njegovom sadržaju.

PCPress.rs Image

Biometrijska autentifikacija je još jedan važan sigurnosni segment koji bi trebalo razmotriti jer skeneri otiska prsta omogućavaju da samo vi možete otključati svoj uređaj. Na ovaj način ne morate žrtvovati udobnost i produktivnost za sigurnost. Štaviše, ne morate povećavati svoj budžet da biste zaštitili svoje podatke.

Galaxy A53 5G i Galaxy A33 5G imaju i novi Samsung Wallet, pogodan i zaštićen prostor za sigurno čuvanje svega, od boarding karata do kreditnih kartica.

Baterija i brzina punjenja

Korišćenje telefona može trajati duže uz adekvatnu, veliku i optimizovanu bateriju, a opcija brzog punjenja zaista olakšava svakodnevni rad i zabavu.

Novi telefoni Samsung Galaxy A serije su opremljeni baterijom od 5000mAh koja traje dva dana i ima opciju superbrzog punjenja od 25W.

Pročitajte i:  Motorola g04 nudi premijum dizajn i performanse po sjajnoj ceni

PCPress.rs Image

Odabir novog pametnog telefona je velika odluka, ali ne mora biti i velika investicija. Samsung Galaxy A53 5G dostupan je fenomenalno crnoj, fenomenalno plavoj i boji nazvanoj fenomenalna breskva, a na vama je samo da izaberete omiljenu.

Takođe, do 15. maja aktuelna je i posebna ponuda. Kupovinom Galaxy A53 5G pametnog telefona na poklon dobijate Galaxy Buds Live bežične slušalice u crnoj boji, a više informacija možete naći na ovom linku.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,