Kako omogućiti režim Data Saver na Android pametnom telefonu

Aplikacije na pametnim telefonima omogućavaju lako pristupanje onlajn uslugama. 

PCPress.rs Image

Data Saver režim Android telefonu ograničava pristup internetu aplikacijama koje konzumiraju podatke u pozadini

Ove aplikacije olakšavaju prijavu, brz pristup sadržaju preuzimanjem u pozadini i redovno obaveštavanje korisnika putem notifikacija – na primer, kada neko lajkuje fotografije na Instagramu ili kada korisnikov omiljeni jutjuber postavi novi video na platformu. Da bi korisnicima pružili ove usluge, aplikacije redovno komuniciraju sa svojim serverima prisutnim širom sveta putem interneta. Osim toga, aplikacije dele mnogo ličnih podataka poput istorije lokacije, liste kontakata, istorije pretrage itd. sa svojom bazom podataka radi profilisanja i boljeg ciljanja usluga. Pri tome, ove aplikacije konzumiraju mnogo podataka u pozadini, što takođe prazni bateriju mobilnog telefona. Dakle, ako želite da sprečite aplikacije da pristupaju internetu ili dele vaše podatke u pozadini, možete uključiti Data Saver režim na svom Android pametnom telefonu koji će ograničiti određene aplikacije od konzumiranja podataka u pozadini. Evo vodiča korak po korak za omogućavanje Data Saver režima na Android pametnom telefonu.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Korak 1: Otvorite Settings na svom Android telefonu.

Korak 2: Kliknite na Mobile network.

Korak 3: Pomaknite se prema dole do opcije Data Saver i kliknite na nju.

Korak 4: Uključite Data Saver opciju.

Takođe možete dati neograničen pristup podacima nekim važnim aplikacijama kao što su aplikacije za trenutnu razmenu poruka kako biste dobili redovne poruke na svom telefonu pomoću Unrestricted data opcije u Data Saver postavkama.

Kada uključite način rada Data Saver, aplikacijama se onemogućava pristup internetu u pozadini i može se dogoditi da morate kliknuti na neke slike kako biste ih vidjeli tokom pregledavanja.

Važno je napomenuti da su ovi koraci slični za većinu Android telefona, ali se mogu razlikovati zavisno o korisničkom interfejsu.

Pogledajmo sada kako se koraci razlikuju za Samsung Galaxy telefone.

Korak 1: Otvorite Settings na svom Samsung Galaxy telefonu.

Korak 2: Kliknite na Connections, a zatim na Data usage.

Korak 3: Kliknite na Turn on now da biste omogućili Data Saver način rada.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija transkripciju glasovnih poruka

U međuvremenu, prema izveštajima, Google bi mogao doneti poseban slajder za ton zvona i notifikacije sa stabilnim Android 13 QPR3 ili Android 14. Još uvek nije jasno kada će ova dugo očekivana funkcija stići na stabilnu nadogradnju Androida. 

Izvor: Techlusive

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,