Gmail oglasi postaju sve dosadniji

Gmail dobija sve upornije reklame koje su počele da se pojavljuju usred sandučeta nekih korisnika. Nekoliko snimaka ekrana postavljenih na Twitter prikazuje promotivne poruke pomešane sa stvarnim imejlovima na Gmail-ovoj veb lokaciji za desktop računare, a korisnici nisu baš zadovoljni zbog toga.

PCPress.rs Image

Iako je Gmail dugo stavljao oglase na sam vrh promotivnih i društvenih sandučića, nikada se nije usudio da ih stavi između poruka. Novi položaj čini još zbunjujućim razlikovanje stvarnih imejlova i oglasa, čak i ako promocije imaju malu zelenu ikonu „Oglas“ pored njih. Nije jasno da li je ovo neka vrsta testa ili postepeno uvođenje.

Pored toga, poslednjih nedelja, neki korisnici na mobilnoj aplikaciji takođe su počeli da primećuju oglase sa odvratnim slikama u punoj veličini na vrhu svojih prijemnih sandučića.

Google veb-sajt trenutno ne navodi da li prodaje oglase postavljene u sred prijemnog sandučeta, a jedna stranica za podršku kaže da Gmail nudi „proširive oglase na vrhu kartica ljudi“. Druga stranica o Google Discovery kampanjama prikazuje primer Gmail oglasa koji se ponovo pojavljuje na vrhu prijemnog sandučeta korisnika.

Pročitajte i:  Google i Hugging Face - „superkompjuter” iza AI 

Kao odgovor na zabrinutost jednog korisnika u vezi sa postavljanjem oglasa u sredini prijemnog sandučeta na Twitteru, zvanični Gmail nalog je nejasno rekao da to „ne zvuči dobro“ i uputio ih na stranicu podrške koja objašnjava kako oglasi funkcionišu.

Izvor. TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,