Kako onemogućiti shutter zvuk kamere na iPhone-u ili iPad-u

Apple pokušava da simulira iskustvo snepšot kamere kada snimite sliku u aplikaciji Photos na iPhone-u ili iPad-u tako što izdaje mali zvuk klika. 

PCPress.rs Image

Spojler: ne možete direktno! Ali postoje tri zaobilazna rešenja

Mnogi od nas radije izbegavaju taj zvuk.

Zanimljivo je da u podešavanjima kamere nema prekidača za uključivanje/isključivanje! Umesto toga, imate jednu od tri alternative:

Omogućite Live Photo: Ako čujete klik, nemate uključenu ovu funkciju, koja zadržava neke fotografije od pre i posle tačke u kojoj snimate, pružajući neku animaciju—i zvuk. Da je klik bio uključen, bio bi snimljen u živoj fotografiji. Live Photo možete uvek uključiti kada pokrenete kameru tako što ćete omogućiti Settings > Camera > Preserve Settings > Live Photo.

Mute prekidač: Kada je hardverski prekidač Ring/Silent postavljen na Silent, zvuk snimka je onemogućen. Možete uključiti i isključiti ovaj prekidač po želji ako više volite da se klik ponekad isključi, a ponekad da se uključi. Međutim, prekidač Silent je potpuno isključen zvuk na nivou sistema, tako da se neće čuti zvukovi iPhone-a.

Pročitajte i:  Apple će izraditi namensku aplikaciju za lozinke

Podesite jačinu zvuka sistema na nulu: Možete takođe ili umesto toga da podesite jačinu zvuka upozorenja na nulu. Ako je omogućeno Settings > Sounds & Haptics > Change with Buttons, možete koristiti Control Centar ili bočno dugme za smanjivanje jačine zvuka. Međutim, ako je taj prekidač onemogućen, morate posebno da pomerite nivo zvona i upozorenja na krajnje levo u Settings > Sounds & Haptics.

Još jedna napomena: U nekoliko zemalja je potreban shutter zvuk na uređajima koji snimaju fotografije. Dok ste u tim zemljama, koje uključuju Japan i Južnu Koreju, morate uvek imati zvuk snimka. Čini se da se ovo podešavanje zasniva na SIM kartici, jer putnici iz drugih zemalja koji zamene svoju za lokalnu SIM karticu, primećuju da je njihova preferencija za snepšot zaobiđena.

Izvor: Macworld

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,