BIZIT plus

TikTok tiho otkriva vidžet za pretragu za korisnike iPhone-a

TikTok čini pretragu lakšom nego ikada ranije.

PCPress.rs Image

TikTok postaje i search engine

TikTok-ov vidžet za pretragu je sada dostupan za korisnike iPhone-a, dajući vam prečicu do njegove pretrage. Dakle, umesto da otvorite aplikaciju i zatim kliknete na dugme za pretragu, kada dodirnete vidžet, automatski ćete biti dovedeni na TikTok ekran za pretragu. To vam štedi najviše 5 sekundi, ali sugeriše da platforma dodaje i svoj status pretraživača. Članovi generacije Z rekli su da koriste TikTok za pronalaženje recepata, preporuka za putovanja i treninga.

TikTok je nagovestio svoju želju da bude prepoznat kao pretraživač sa oglasom koji je pokrenut u Velikoj Britaniji ranije ove godine sa sloganom „Pretraži ga pomoću TikToka“. A sada sa svojim tihim uvođenjem, TikTok se direktno takmiči sa Google-ovim sopstvenim vidžetom za pretragu.

TikTok-ov naglasak na pretrazi dolazi nakon što je Prabhakar Raghavan, viši potpredsednik zadužen za Google Search, rekao da je studija koju je kompanija sprovela prošlog leta otkrila da 40% mladih od 18 do 24 godine u SAD, koriste TikTok ili Instagram za traženje mesta za ručak umesto Google pretrage.

Pročitajte i:  Facebook ažurira video plejer

TikTok je takođe mesto gde ljudi traže vesti. Istraživanje koje je prošlog leta sproveo Ofcom pokazalo je da je TikTok brzo rastući izvor vesti među odraslima u Velikoj Britaniji. Ali istraživanje koje je sproveo News Guard krajem prošle godine pokazalo je da TikTok pretraga sugeriše dezinformacije u skoro 20 odsto slučajeva. Da bi bio shvaćen ozbiljno kao pretraživač, TikTok treba da se pozabavi svojim raširenim problemom dezinformacija.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: