ePlaneta

Instagramov predstojeći Twitter konkurent

Jedan od najviših rukovodilaca kompanije Meta pokazao je zaposlenima pregled predstojećeg Twitter konkurenta kompanije tokom današnjeg sastanka u celoj kompaniji koji je pratio The Verge.

PCPress.rs Image

Nova samostalna aplikacija će biti zasnovana na Instagramu i integrisaće se sa ActivityPub, decentralizovanim protokolom društvenih medija. To će teoretski omogućiti korisnicima nove aplikacije da ponesu svoje naloge i pratioce sa sobom u druge aplikacije koje podržavaju ActivityPub, uključujući Mastodon.

Predstojeća aplikacija, koju je direktor Meta proizvoda Chris Cox nazvao „naš odgovor na Twitter“, koristiće sistem Instagram naloga za automatsko popunjavanje informacija korisnika. Interni kodni naziv za aplikaciju je „Projekat 92“, a njen javni naziv može biti Threads, na osnovu internih dokumenata koje je takođe video The Verge.

„Čuli smo od kreatora i javnih ličnosti koje su zainteresovane da imaju platformu koja se vodi razumno, da veruju da mogu da veruju i da se oslone na distribuciju“, rekao je Cox, bacajući direktnu senku na rukovanje Elonom Muskom na Twitteru. klicanje publike. On je rekao da je cilj kompanije za aplikaciju „bezbednost, lakoća korišćenja, pouzdanost“ i obezbeđivanje da kreatori imaju „stabilno mesto za izgradnju i povećanje svoje publike“.

Pročitajte i:  Twitter se zvanično preselio na X.com

Cox je rekao da kompanija već ima poznate ličnosti posvećene korišćenju aplikacije, uključujući DJ Slimea, i da je u razgovorima sa drugim velikim imenima, uključujući Oprah i Dalai Lama. Rekao je da će Meta učiniti aplikaciju dostupnom „čim budemo mogli“.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,