BIZIT plus

OpenAI GPT prodavnica je otvorena za poslovanje 

OpenAI-jeva GPT prodavnica, gde korisnici mogu da dele svoje prilagođene robote za ćaskanje, konačno je pokrenuta posle višemesečnog odlaganja. Prodavnica donosi više potencijalnih slučajeva upotrebe u ChatGPT i proširuje OpenAI ekosistem izvan onoga što kompanija gradi za kupce. 

PCPress.rs Image

Otkako je najavio GPT Builder program u novembru, OpenAI je najavio da su korisnici kreirali više od 3 miliona botova – nazvanih GPT. Kompanija je istakla da planira da istakne korisne GPT-ove nedeljno u prodavnici. 

Kompanija je prvobitno planirala da otvori GPT prodavnicu u novembru pre nego što je odložila za decembar i konačno za januar. Platforma omogućava ljudima koji su kreirali sopstvene chat botove da javno dele svoje verzije ChatGPT-a. Do sada, samo oni koji su pretplaćeni na OpenAI-ove plaćene nivoe mogu da prave i koriste prilagođene GPT. 

 OpenAI je takođe najavio da će započeti program podele prihoda sa GPT kreatorima u prvom kvartalu godine. Graditelji GPT-a će biti plaćeni na osnovu angažovanja korisnika sa njihovim chatbotovima, ali kompanija još nije podelila detalje o tome kako to izgleda u praksi. 

Pročitajte i:  ChatGPT dobija Mac aplikaciju 

Uoči otvaranja GPT prodavnice, OpenAI je rekao da je uspostavio novi sistem pregleda kako bi osigurao da prilagođeni GPT-ovi ispunjavaju smernice za brend i politike korišćenja. Takođe je ažurirano kako da prijavite GPT-ove koje korisnici smatraju štetnim ili nebezbednim. 

 GPT prodavnica će biti dostupna korisnicima ChatGPT Plus i Enterprise korisnicima, zajedno sa pretplatnicima na novi nivo pod nazivom Tim. 

 ChatGPT tim je plaćena verzija ChatGPT-a namenjena manjim timovima od oko 150 ljudi. Kao i ChatGPT Enterprise, ChatGPT tim nudi pristup GPT-4, DALL-E 3 i OpenAI-ovoj funkciji napredne analize podataka i kontrolu nad podacima. OpenAI je rekao da se podaci i razgovori ChatGPT tima neće koristiti za obuku nijednog od njegovih modela. Pretplatnici na ChatGPT tim takođe mogu da kreiraju prilagođene GPT-ove za specifične potrebe svojih timova ili da koriste druge GPT-ove u prodavnici. 

ChatGPT tim ima cenu od 25 USD mesečno po korisniku kada se naplaćuje godišnje ili 30 USD mesečno po korisniku za mesečni obračun. 

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,