ERP 2024

Ko je bolji vozač, korisnik iPhone-a ili Androida?

Novo istraživanje pokazuje da su vlasnici iPhone-a lošiji vozači automobila od korisnika Android-a. Nauka pokazuje da korisnici Android-a voze sporije i da su bolji u skretanju, kočenju i ubrzanju.

PCPress.rs Image

Bezbednije je voziti se sa korisnikom Android-a nego sa vlasnikom iPhone-a, tvrdi nova Jerry studija. Usluga osiguranja automobila procenila je ponašanje u vožnji 20.000 vozača koji su prešli više od 8 miliona milja za volanom. Rezultati su bili šokantni i vlasnici iPhone-a bi trebali biti upozoreni na ono što je Jerry otkrio.

Vlasnici iPhone-a su loši u vožnji

Prema Jerry-ju, korisnici Android-a nadmašili su korisnike iPhone-a I u ukupnom rezultatu bezbedne vožnje I u pojedinačnim kategorijama. U stvari, korisnici iPhone-a uopšte nisu ni pobedili. Pratili su Android korisnike u svakoj kategoriji bezbedne vožnje. Korisnici Android-a su imali tendenciju da voze sporije i bili su manje ometani tokom vožnje. Takođe su bili bolji u skretanju, kočenju i ubrzanju.

Demografija nije važna

Korisnici Android-a postigli su veći rezultat čak i kada je njihova demografija sugerisala da ne bi trebalo. Na primer, oženjeni ljudi, vlasnici kuća i diplomci su obično bolji vozači od onih koji su slobodni ili recimo , nikada nisu završili srednju školu. Međutim, ovaj trend nije važio za vlasnike Android-a i iPhone-a. Vlasnici Android-a su svaku demografsku kategoriju okrenuli naglavačke.

Pročitajte i:  Google će vam omogućiti da kontrolišete kursor miša svojom glavom na Androidu

Očekivali biste da će oženjeni ljudi biti odgovorniji za volanom, ali ne. Jerry – jeva studija je pokazala da su vlasnici Androida samci bili bolji vozači od onih korisnika iPhone-a koji su bili u braku. Ni obrazovanje nije bilo važno. Prema rezultatima ankete, korisnici Android-a koji nikada nisu završili srednju školu iznenađujuće su postigli više od vlasnika iPhone-a sa doktoratom. A kada je u pitanju vlasništvo nad kućom, ovaj trend se ponovo održao sa Android iznajmljivačima koji su nadmašili korisnike iPhone-a koji su posedovali kuću.

Zašto ovo neslaganje?

Jerry podaci nisu mogli u potpunosti da objasne zašto su vlasnici iPhone-a imali tendenciju niže ocene za bezbednu vožnju. U svojoj analizi, Jerry je ukazao na rasejanu vožnju kao jedno od mogućih objašnjenja. Vlasnici iPhone-a su najverovatnije rukovali svojim telefonima nego korisnici Android-a kada su bili za volanom. Bez obzira na to kako to opravdavate, nećete biti siguran vozač ako uvek gledate u svoj telefon.

Takođe se može svesti na osobine ličnosti. Nedavne studije pokazuju da su korisnici Android-a savesniji i veća je verovatnoća da će slediti pravila od svojih iPhone kolega. Vlasnici iPhone-a su, s druge strane, emotivniji i živahniji. Kao rezultat toga, vlasnici iPhone-a mogu pomeriti granice i snažnije reagovati na spoljašnje okolnosti tokom vožnje. Ovaj emocionalni odgovor mogao bi dovesti do bržeg ubrzanja, oštrijeg skretanja i naglog kočenja. Ova tri ponašanja bi nesumnjivo smanjila rezultate bezbedne vožnje.

Pročitajte i:  WhatsApp na Androidu dobija novu traku za navigaciju koja je bliža vašim palčevima

Izvor: idropnews

Facebook komentari: