Šta se dešava kada se zaustavi automobil bez vozača?

Nedavno je policija u San Francisku zaustavila automobil Cruise bez vozača, dakle nikoga nije bilo za volanom.

PCPress.rs Image

Na video snimku objavljenom 1. aprila, automobil Cruise se u početku zaustavlja na ivici puta dok je policajac prišao vozačevoj strani vozilo je ubrzalo pre nego što prešlo raskrsnicu I ponovo se zaustavilo. Pogledaj video

Cruise se oglasio izjavom da se automobil ponašao kako se očekivalo.

Cruise je za CNBC saopštio da policijska uprava San Franciska ima namenski broj telefona koji je dostupan u svakom trenutku na koji policajci mogu da pozovu kada se zaustave vozila bez vozača kompanije. „Naš AV je postupio kako se očekivalo u takvim situacijama i zaustavio se do najbliže bezbedne lokacije”.

Zanimljiva epizoda je zapravo jedna od situacija koje se mogu dogoditi u vremenu kada automobili bez vozača postaju sve češći na gradskim ulicama.

Vožnje bez vozača

Cruise, podružnica GM-a, počela je da nudi noćne vožnje javnosti ranije ove godine u San Francisku u automobilima bez vozača, iako se još ne naplaćuje i vozači moraju da se prijave za listu čekanja.

Pročitajte i:  Cruise robotaksi se vraća u Arizonu

Waymo, ogranak Alphabet-a, planira da ponudi besplatne vožnje u svojim automobilima u San Francisku bez vozača članovima programa testiranja i već je obavio „desetine hiljada“ vožnji bez vozača u Arizoni.

Nuro takođe ima dozvolu za upotrebu da upravlja automobilima bez vozača u San Francisku, ali se startap fokusira na isporuku, a ne na taksi uslugu.

 

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,