BIZIT plus

Komercijalna banka sa rekordnim profitom očekuje strateškog partnera

Tender za pronalaženje strateškog partnera za Komercijalnu banku se bliži. Vladimir Medan, predsednik Izvršnog odbora banke, rekao je za Blic da strateško partnerstvo čekaju s veoma dobrim bilansom, jer je prošle godine napravljen najbolji finansijski rezultat u poslednjih deset godina. Očekuje se da će tender biti raspisan u maju, kako je najavio ministar finansija, Siniša Mali, sa napomenom da se očekuje da će ceo posao biti završen do kraja godine.

PCPress.rs Image
Vladimir Medan, predsednik IO Komercijalne banke Foto: Komercijalna banka

Banka je ostvarila rekordni profit, gotovo 71 milion evra, što je za banku najznačajniji uspeh. Istovremeno smo unapredili i mnoge parametre poslovanja – povećali smo nivo štednje, bilansnu sumu, produktivnost zaposlenih i tržišno učešće i to je najvažnija poruka sa stanovišta Komercijane banke“, rekao je Medan.

Cilj banke je da takav trend zadrži u narednim godinama, jer je Komercijalna banka jedan od stubova stabilnosti srpskog bankarskog tržišta, naveo je Medan. Pomenuo je da je jedan od dokaza za to vrednost akcija banke, koja je skočila sa 1.800 na 2.900 dinara. Trenutna tržišna vrednost Komercijalne banke na Beogradskoj berzi je 413 miliona evra. Pre početka finansijske krize 2008. vredela je dve milijarde.

Pročitajte i:  Samsung prodaje akcije

Izvor: Blic

Facebook komentari: