Top50 Glas publike

Nemačka industrija sve više koristi veštačku inteligenciju

Upotreba veštačke inteligencije (AI) u nemačkoj industriji naglo se širi, pokazuje istraživanje objavljeno u ponedeljak. 1. aprila, prvog dana sajma industrije u Hanoveru. Oko 12% kompanija u proizvodnom sektoru već koristi veštačku inteligenciju (AI), prema predsedniku udruženja kompanija u nemačkom IT sektoru Bitkom Achimu Bergu.

PCPress.rs Image
Sajam industrije u Hanoveru, Nemačka od 1. – 5. aprila 2019.

AI silovito osvaja fabrike“, naglasio je Berg, dodajući da nove tehnologije imaju potencijala da donesu ’pravu revoluciju’ u industriji.

Prema istraživanju Bitkoma, polovina svih kompanija temelji svoje poslovne planove na pretpostavci da će mašinsko učenje doneti ogromne promene u poslovanju. Pri tom 47% anketiranih poslovnih čelnika očekuje poboljšanje produktivnosti, a njih 39% smatra da će AI omogućiti predviđanje problema u održavanju. Trenutno je otprilike četvrtina postrojenja u nemačkoj industriji povezana s Internetom. Svaka deseta kompanija umrežila je svoje mašine, pokazuje istraživanje. Ove godine industrijske firme planiraju da ulože oko 5% ukupnih prihoda u IT i srodne sektore, utvrdili su u Bitkomu. IT je glavna tema ovogodišnjeg industrijskog sajma u Hanoveru, najvećeg te vrste u svetu, napominje dpa.

Autor/izvor: SEEbiz

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Google Health licencira svoj AI alat za skrining raka dojke medicinskoj firmi
eFakture

Tagovi: , , , , ,