BIZIT plus

Kompanija Tesla otpustila više od tri hiljade radnika

Kompanija Tesla je kao deo „šire rekonstrukcije poslovanjaotpustila 9% svojih zaposlenih, a kako stoji u mejlu koji je Elon Musk 12. juna poslao onima koji su zadržali svoja radna mesta.

PCPress.rs Image

Ovi rezovi, koji su više od tri hiljade radnika lišili radnog mesta, neće uticati na dalju proizvodnju Model 3 sedana, što je izgleda najvažnije. Musk je rekao kako su odluke o otpuštanjima donosili pažljivo, secirajući radne sposobnosti svakog radnika ponaosob, a onima čija radna obdukcija nije dobro prošla obećane su novčane nadoknade u odnosu na to koliko su godina proveli u strahu da ne ostanu bez posla.

Tesla je nedavno počela da trpi pritiske od strane investitora, a kada je u pitanju proizvodnja Model-a 3, pa kompanija uskoro mora da počne da zarađuje na ovom modelu ako planira da ostvari profit. Kako se navodi, kompanija je na kraju prvog kvartala 2018 imala 2,6 milijarde dolara u kešu, što nije mnogo ako se ima na umu da se na proizvodnju troši oko milijardu dolara po kvartalu.

Pročitajte i:  Električni automobili prelaze 600 milja

Musk je naglasio da pomenuta otpuštanja neće uticati na otvaranje novih radnih mesta u proizvodnim pogonima, budući da je tu uvek potrebna dodatna radna snaga, a valjda dok roboti ne ojačaju dovoljno, te počnu da sklapaju Model 3, a verovatno i 4 i 5.

Izvor: The Verge

Facebook komentari: