BIZIT plus

Kopernikus kupio TV Prva i O2

Kompanija Antena grupa postigla je dogovor sa preduzetnikom Srđanom Milovanovićem o preuzimanju 100% osnivačkih prava Antena grupe u Srbiji i Crnoj Gori.

Kopernikus kupio TV Prva i O2

 

Kompanija Antena grupa je vodeća medijska korporacija u jugoistočnoj Evropi u čijem vlasništvu se nalaze Prva televizija, O2 TV, Prva TV Crna Gora, Play radio, šest kablovskih kanala i tri portala Prva.rs, O2tv.rs i B92.net.

Vrednost akvizicije iznosi 180 miliona evra. Postupak izdavanja dozvole od regulatornih tela je u toku.

Krajem 2009. godine Antena grupa preuzela je Foks televiziju u Srbiji, a u septembru 2010. promenila je naziv u Prva srpska televizija i učinila pravu revoluciju u marketinškom, produkcionom i programskom sadržaju.

Promena osnivačkih prava deo je poslovne strategije kompanije Antena grupe, koja će se fokusirati dalje na razvoj osnovne delatnosti i poslovanja. Grupacija je ovim poslovnim potezom ostvarila impresivan uspeh. U vreme kupovine Foks televizije u Srbiji 2009. godine, stanica je imala svega 4 odsto udela u tržištu, a danas, osam godina nakon ozbiljnih ulaganja i kontinuiranog širenja delatnosti, medijska kuća ima čak 45 odsto udela u tržištu.

“Želeli bismo da se zahvalimo sjajnom timu profesionalaca u Srbiji koji su omogućili da se ova medijska kuća razvije u lidera u regionu. Kombinacija fantastične lokalne ekspertize, primena jasne multimedijalne strateške platforme i otvorenost Vlade Srbije i Crne Gore za investitore, omogućila je veliki uspeh Antena grupe na najbrže rastućem tržištu. Iza nas je izuzetan period na koji smo svi veoma ponosni jer smo uspeli da kreiramo broj jedan televizijsku, digitalnu i radijsku platformu u Srbiji i Crnoj Gori. Zadovoljni smo što smo izabrali pravog vlasnika pod čijim će vođstvom kompanija nastaviti fazu progresivnog rasta i daljeg jačanja liderske pozicije na tržištu“, rekao je Teodor Kirijaku, vlasnik Antena grupe.

Antena grupa je vodeća internacionalna medijska grupacija sa portfoliom raznovrsnih medijskih operacija u preko 20 zemalja Evrope, Severne Amerike i Australije. Antena je osnovana 1988. godine u Grčkoj i razvila se u međunarodnu grupaciju koja ulaže u vodeće komercijalne televizije, tematske kanale, digitalne medije, audio-vizuelnu produkciju, radio, izdavaštvo i druge oblasti.

Kopernikus je nedavno prodao deo poslovanja Kopernikus Technology srpskom telekomunikacionom gigantu Telekom Srbiji.

Izvor: Prva

Facebook komentari:

1 thoughts on “Kopernikus kupio TV Prva i O2

  • 05. 12. 2018. at 09:38
    Permalink

    Vest na RTS, Srđan Milovanović kupio TV O2, TV PRVU i sajt B92!!!
    Ko je taj Srđan? Pa vlasnik Kopernikusa za čiju je kupovinu Telekom(SNS) dao 200 miliona €.
    Antena Group prodaje obe TV, ali SNS nema dovoljno love. Dolaze na genijalnu ideju: Telekom da kupi Kopernikus za 200, iako ne vredi više od 20 miliona, a onda će naivni Srđan da od zarade “investira” 180 miliona i “kupi” dve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Upravo je 7 miliona neukih Srba pomoglo SNS-u da dobije još dve nacionalne TV za svoju gebelsovsku idustriju. Ako vam je dobro, onda ništa. Samo se nemojte čuditi što ovde ne sviće!

Comments are closed.