The Guardian: “Facebook je ogroman, monstruozan i stvara zavisnost”

Reputacija Facebooka se ubrzano ruši, a čini se da se to najbrže dešava u Evropskoj uniji. Tamo je na snazi GDPR koji je delimično uveden upravo zbog ove američke kompanije i slobodnog tumačenja termina “privatnost korisnika”. Ugledni Guardian je imao komentar na ovu temu – i nije prijatan za uši Marka Zuckerberga.

the guardian Facebook problemi

Facebook je u poslednje vreme suočen sa brojnim skandalima od kojih se većina odnose na pitanja privatnosti korisnika, ali i načina na koji se pojedine grupe oglašavaju na ovoj mreži. U komentaru britanskog The Guardiana ističu se svi problemi u kojima se našao Facebook. Pod naslovom “Facebook je ogroman, monstruozan, stvara zavisnost – i mora biti zaustavljen!” navodi se da je Facebook pretnja za civilizaciju jer je prevelik i ne može se kontrolisati.

Facebook problemi se gomilaju

Nabrajaju se i problemi kao što je okršaj sa Sorošem, problemi sa moderatorima koji tolerišu rasizam, a tu je i uticanje sa američke izbore. U komentaru Guardiana komentariše se i laganje o efektnosti oglašavanja na Facebooku, kao i manjku odgovornosti kompanije kada su navedeni problemi u pitanju.

Pročitajte i:  Ko bi mogao kupiti TikTok?

Interesantno je da se Facebook poredi sa državom kada je njegova moć u pitanju, pa se postavlja pitanje koliko bi daleko kompanija išla da ima zaista mogućnosti jedne države. Ova pitanja The Guardian postavlja kroz specifičan medijum – online strip u kome životinje komentarišu navedene Facebook probleme. Koliko su u pravu kada su Mark Zuckerberg i Facebook u pitanju, procenite sami. Sledeće nedelje je na tapetu – Google.

Izvor: The Guardian

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,